Acasa Ford Ford a inceput productia noului Focus RS si asteapta vanzari cu 40% mai mari pentru gama de masini de inalta peformanta

Ford a inceput productia noului Focus RS si asteapta vanzari cu 40% mai mari pentru gama de masini de inalta peformanta

de Adrian Mitrea

Gama Ford Performance (sursa - Ford)

Ford a inceput productia de serie pentru noua generatie a modelului compact de inalta performanta Ford Focus RS, in uzina germana Saarlouis, si, totodata, compania auto americana a anuntat ca asteapta vanzari cu 40% mai mari pentru gama de automobile de inalta performanta, grupate sub numele generic Ford Performance. Din aceasta gama fac parte modelele Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang si Ford GT.

Ford a produs circa 29.000 de masini de inalta performanta in 2015, iar in acest an obiectivul este 41.000 unitati – o crestere de 40%. Cererea pentru modelele gamei Ford Performance – care continua sa se extinda – a generat anul trecut o crestere a vanzarilor cu 62% comparativ cu 2014.

Principalii vectori de crestere pana acum au fost modelele Fiesta ST, Focus ST, dar si Mustang – model pentru care Ford a strans 13.000 comenzi in Europa.

„Cu noul Ford GT, care urmeaza sa apara, Ford ofera cea mai variata gama de modele Performance”, a anuntat producatorul auto american.

Noul Ford Focus RS este unul dintre cele 12 noi vehicule ale gamei Perfomance pe care Ford le va lansa la nivel global pana in 2020. Dezvoltat de o echipa de ingineri ai Ford Performance din Europa si SUA, modelul este dotat cu o versiune special proiectata a noului motor Ford EcoBoost de 2,3 litri care livreaza o putere maxima de 350 CP, putere ce permite masinii sa atinga 100 km/h in 4,7 secunde.

Focus RS devine modelul Ford cu cea mai rapida forta de accelerare din toate timpurile.

„Focus RS deschide drumul catre inovatia Ford Performance All Wheel Drive, cu functia Dynamic Torque Vectoring pentru manevrabilitate sporita, aderenta si viteza la virare. Modurile de conducere selectabile, inclusiv o premiera in industrie (Modul Drift), dar si sistemul Launch Control sunt disponibile pe modelul RS pentru prima data”, a anuntat Ford.

Din luna septembrie a anului trecut, cand a devenit posibila plasarea de comenzi, Ford are peste 3.100 de comenzi pentru noul Focus RS, in timp ce inca 250.000 de oameni au configurat un Focus RS pe website-urile Ford.

Lasa un comentariu