Acasa Foto FOTO: Kia Telluride anunta un nou SUV coreean de mari dimensiuni

FOTO: Kia Telluride anunta un nou SUV coreean de mari dimensiuni

de Adrian Mitrea

Kia Telluride Concept (sursa - Kia)

Kia Telluride, concept de SUV realizat de sud-coreenii de la Kia, anunta intentiile marcii de a intra intr-o noua categorie de SUV-uri, cu dimensiuni mari si aspiratii premium. Conceptul este expus la Salonul Auto de la Detroit.

Telluride beneficiaza de 7 locuri, avand scaunele dispuse pe trei randuri. Masina are dimensiuni mai generoase decat cel mai mare SUV Kia actual, modelul Sorento.

“Mai lung, mai lat si mai inalt decat noul Sorento, Telluride ne permite sa aratam cum vedem noi un SUV mare sub marca Kia”, a declarat Tom Kearns, sef de design la Kia Design Center America (KDCA).

Kia Telluride are instalatie audio Harman Kardon cu sapte difuzoare si chiar casti Harman Kardon care pot fi depozitate si incarcate in masina.

Conceptul beneficiaza de un motor V6 pe benzina de 3,5 litri ajutat de un motor electric. Ansamblul este montat transfersal si produce 400 CP (270 CP + 130 CP).

“Desi nu exista planuri de a produce in serie Telluride in acest moment, Kia are o lunga istorie in a face masini de serie asemanatoare cu unele concepte”, a anuntat producatorul auto asiatic.

Lasa un comentariu