Acasa Nissan Alianta Renault-Nissan va lansa peste 10 masini capabile sa se conduca singure pana in 2020

Alianta Renault-Nissan va lansa peste 10 masini capabile sa se conduca singure pana in 2020

de Adrian Mitrea

Carlos Ghosn (sursa - Nissan)

Alianta Renault-Nissan a anuntat ca, in urmatorii patru ani, pana in 2020, va lansa peste 10 masini capabile sa se conduca singure. “Tehnologia va fi instalata pe masini de volum, la preturi accesibile”, a explicat Alianta. Aceste masini vor fi comercializate in SUA, Europa, Japonia si China. Primul pas va fi facut in acest an.

Concret, in acest an Alianta va lansa primele masini cu tehnologie “single-lane control”, o functie care permite masinilor sa se conduca singure pe autostrada, fiind capabile sa pastreze banda si sa isi adapteze permanent viteza in raport cu masina din fata.

In 2018 vor fi lansate primele modele ale Aliantei care vor schimba si benzile, tot in traficul de pe autostrada, si vor fi capabile sa anticipeze si sa evite situatiile periculoase (multiple-lane control).

Alianta auto franco-japoneza isi reafirma viziunea “zero emisii si zero fatalitati”, militand in continuare pentru masinile electrice si sisteme de securitate care sa conduca spre reducerea la zero a mortilor in accidente rutiere.

Ca exemple ale progresului, Alianta spune ca numarul de morti si raniti grav a scazut cu 61% in ulimii 20 de ani, in masinile Nissan, in accidentele petrecute in Japonia.

In ceea ce priveste marca Renault, numarul de morti si raniti s-a redus cu 80% in Franta in ultimii 15 ani.

Alianta Renault-Nissan spune ca implementarea in masini a tehnologiilor avansate care permit masinilor sa se conduca singure vor reduce suplimetar erorile umane, responsabile de 90% dintre accidente.

Si in domeniul conectivitatii-multimedia Renault-Nissan are noutati. In acest an va fi lansata o aplicatie pentru ca utilizatorii sa poata interactiona wireless cu masina, in 2017 va fi lansat ceea ce se cheama “Alliance Multimedia System” (un nou sistem de infotainment si navigatie), iar din 2018 va fi introdusa platforma “Alliance Connectivity & Internet of Things” care va permite existenta unui “asistent digital” pentru clientii persoane fizice si juridice.

Renault-Nissan subliniaza ca tehnologia pentru condus autonom va fi disponibila optional pentru soferi.

Lasa un comentariu