Acasa Revista Presei Revista presei, 7 ian: Stabilus angajeaza in Romania. 100 de noutati auto in 2016

Revista presei, 7 ian: Stabilus angajeaza in Romania. 100 de noutati auto in 2016

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Producatorul de amortizoare cu gaz Stabilus Romania, filiala locala a grupului german Stabilus, va recruta in acest an aproximativ 200 de oameni pentru fabrica de componente auto din localitatea Sanpetru, Brasov, unde lucreaza in jur de 1.000 de angajati, informeaza Ziarul Financiar.

Un nou tip de metal cu nanoparticule, mai rezistent si mai usor, va permite schimbarea compozitiei caroseriilor pentru masini si va conduce la reducerea consumului de carburant, scrie Automarket.ro.

Anul acesta, constructorii de masini vor prezenta peste 100 de modele noi si prototipuri pentru piata auto europeana, printre care si modelele romanesti Sandero si Logan facelift sau o noua generatie Ford EcoSport care ar putea fi asamblata la Craiova, relateaza Wall-Street.ro.

Volvo si Microsoft au lucrat impreuna la o noua tehnologie, prezentata in premiera mondiala la CES 2016, care permite soferilor sa vorbeasca cu masinile lor. Cu ajutorul unui dispozitiv Microsoft – Band 2 – proprietarii de masini Volvo vor putea sa-si transforme automobilele intr-un adevarat KITT (serial american in care un automobil comunica cu soferul –n.r.) al anului 2016, relateaza voom.ro.

Kia va expune conceptul unui SUV in cadrul Salonului Auto de la Detroit, titreaza autoplay.ro.

Lasa un comentariu