Acasa Renault VIDEO: Renault Talisman isi arata fortele – motor de 1,6 litri si 200 Cai Putere, transmisie automatizata cu 7 trepte

VIDEO: Renault Talisman isi arata fortele – motor de 1,6 litri si 200 Cai Putere, transmisie automatizata cu 7 trepte

de Adrian Mitrea

Renault Talisman (sursa - Renault)

Noul varf de gama al Renault, modelul de segment D Renault Talisman, vine atat cu motorizarile consacrate in cadrul Renault, precum si cu noi variante de motorizari si transmisii. Iata in actiune varianta cu motor de 1,6 litri turbo pe benzina (TCe 200), cuplat o transmisie Efficient Dual Clutch (EDC) noua, cu sapte trepte. Masina va incepe sa fie comercializata si in Romania in primul trimestru din anul 2016.

Mai multe despre configuratia exacta si specificatiile masinii din imagini poti citi AICI.

Renault Talisman inlocuieste modelele Laguna si Latitude si concureaza pe piata cu berline precum Volkswagen Passat, Skoda Superb, Opel Insignia, Ford Mondeo si Mazda6. Platforma utilizata de Talisman este CMF C/D si utilizeaza module comune cu noul Renault Espace.

Talisman vine cu un portbagaj generos (608 litri) si sistem multimedia R-Link 2 cu ecran tactil de 8,7 inch.

Renault Talisman este disponibil cu cinci motorizari, dintre care trei turbo diesel –  dCi 110, dCi 130 si dCi 160 – si doua turbo pe benzina – Energy TCe 150 si Energy TCe 200.

Tehnologia 4Control, consacrata pe Laguna, este disponibila pe anumite motorizari si echipari. Sistemul 4Control asigura un unghi mic de virare si rotilor din spate, ajutand astfel masina sa fie mai agila.

Cutiile de viteze pot fi manuale cu sase trepte sau EDC (automatizate, cu dublu ambreiaj), noutatea fiind ca acum EDC este disponibil cu sapte trepte de viteza (fata de sase pana in prezent).

O tehnologie interesanta este Multi-Sense, prin intermediul careia soferul poate alege dintre mai multe moduri de condus (Comfort, Sport, Eco, Neutral), existand si un mod Perso, care permite soferului sa-si configureze setarile cum vrea. Multi-Sense actioneaza in principal asupra raspunsului acceleratiei, fermitatii amortizoarelor si fermitatii sistemului de directie.

Lasa un comentariu