Acasa Hyundai VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Hyundai i20, rival pentru Fiesta, Clio, Polo si Corsa

VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Hyundai i20, rival pentru Fiesta, Clio, Polo si Corsa

de Adrian Mitrea

Hyundai i20 (sursa - Hyundai)

Noul Hyundai i20 a inceput sa fie comercializat din 2015 si in Romania, marcand un salt mare fata de prima generatie. Iata in actiune versiunea cu motor pe benzina de 1,2 litri si 84 CP.

Hyundai i20 concureaza pe piata cu modele precum Ford Fiesta, Renault Clio, Opel Corsa, Dacia Sandero, Mazda2, Nissan Micra, Skoda Fabia, Volkswagen Polo, Peugeot 208, Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz, Fiat Punto, Kia Rio si Suzuki Swift.

Noua generatie Hyundai i20 se remarca prin suspensiile foarte silentioase si echilibrate, prin insonorizarea foarte buna si electronica motorului setata special pentru a ajuta soferii incepatori (si conducatorii auto mai putin priceputi, in general). Mai concret, sistemul de management al motorului compenseaza acceleratia masinii la plecarea de pe loc si face aproape imposibila oprirea motorului la demaraj. Chiar si in cazul in care soferul nu apasa deloc acceleratia si lucreaza doar din ambreiaj si il elibereaza mai brusc, masina va compensa cu accelerare pe masura pentru ca motorul sa nu se opreasca. Aceasta setare este in principal de folos soferilor incepatori, care au probleme in a sincroniza corect ambreiajul cu acceleratia.

Specificatii detaliate ale masinii din clip pot fi consultate AICI.

Lasa un comentariu