Acasa Toyota Toyota recheama 6,5 milioane de masini pentru probleme la actionarea geamurilor

Toyota recheama 6,5 milioane de masini pentru probleme la actionarea geamurilor

de Vlad Barza

(sursa - Toyota)

Toyota a anuntat ca recheama 6,5 milioane de masini pe plan mondial, din care 1,2 milioane in Europa, pentru posibile probleme la sistemul de actionare a geamurilor electrice. Din cauza unor defecte de fabricatie este posibil ca in anumite cazuri sa se produca un scurtcircuit. Toyota a rechemat in ultimele luni 10 milioane de masini din cauza airbag-urilor cu probleme livrate de compania Takata.

Din totalul de 6,5 milioane, 2,7 milioane de masini sunt in America de Nord, 1,2 milioane sunt in Europa si 600.000 in Japonia. Printre modelele vizate se numara Corolla, RAV4 si Yaris, produse intre ianuarie 2005 si decembrie 2010.

Compania spune ca nu are cunostiinta de vreun incident grav cauzat de defecte. In procesul de fabricatie modulul de actionare a geamurilor electrice este posibil sa nu fi fost lubrifiat corespunzator. In cazuri rare este posibil ca ansamblul care contine si switch-ul de actionare a geamurilor sa se supraincalzeasca si sa duca la aparitia unui scurtcircuit.

Toyota spune ca actiunea corectiva va dura 45 de minute si va consta in inlocuirea circuitelor interne daca se dovedeste ca switch-ul nu functioneaza normal.

Lasa un comentariu