Acasa Volvo Volvo lanseaza in 2019 o masina 100% electrica ce promite o autonomie de 500 km

Volvo lanseaza in 2019 o masina 100% electrica ce promite o autonomie de 500 km

de Vlad Barza

(sursa - Volvo)

In prezent doar Tesla Motors are in piata masini electrice cu autonomie de peste 400 km, insa compania suedeza Volvo a anuntat un plan amplu de „electrificare” ce va incepe cu mai multe modele hibride plug-in si va continua cu o masina electrica in 2019. Presa britanica scrie ca modelul cu autonomie de 500 km ar putea fi un SUV, insa nu e exclusa nici varianta unui sedan.


Volvo, cumparata in 2010 de chinezii de la Geely, vrea sa ajunga in cinci ani la vanzari anuale de 800.000 de masini, fata de 465.000 anul trecut. In prezent, sub 2% din masinile vandute de companie dispun si de motor electric, insa tinta este ca in doi ani o zecime dintre masini sa fie electrice, in special prin lansarea de modele incarcabile la priza.

Compania promite ca va lansa versiuni hibride ale modelelor din gama 60 si 90, startul fiind deja dat de versiunea hibrida a lui XC90. Volvo promite ca absolut toate modelele noi pe care le va lansa vor avea si versiuni hibride si vor putea fi conduse full electric pe distante scurte. In plus, in 2017 va fi prezentata o noua platforma compacta care va sta la baza lansarii unui nou val de modele.

In 2019 compania promite ca va lansa un model 100% electric care va avea o autonomie de 500 km. Nu se stie ce fel de masina va fi, insa presa britanica scrie ca logic ar fi sa fie un SUV care va rivaliza cu Tesla Model X.

Cei de la Volvo spun ca tehnologia permite ca masinile hibride sa fie tot mai ieftine si acest lucru va ajuta adoptia lor in randul clientilor.

Sefii Volvo spun ca perioada 2020-2025 va fi una de „acceptare critica” a masinilor electrice, una in care foarte multi le vor cumpara fiindca li se vor parea extrem de avantajoase.

Lasa un comentariu