Acasa Fiat Studentii de la Politehnica au masini Fiat in sistem car sharing

Studentii de la Politehnica au masini Fiat in sistem car sharing

de Adrian Mitrea

Fiat Likes U (sursa - AutoItalia)

Studentii de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au patru masini Fiat care pot fi folosite in sistem car sharing, parte a unui program international initiat de Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Campania Fiat Likes U pune la dispozitia studentilor masinile timp de trei luni, a anuntat AutoItalia, importatorul Fiat in Romania.

Universitatea Politehnica din Bucuresti face parte din cele 16 institutii de invatamant superior din Europa care au fost selectate sa se alature celei de-a doua editii a programului Fiat Likes U la sfarsitul acestui an.

„Fiat Likes U reprezinta o initiativa concreta prin care studentii pot explora gratuit mobilitatea pe patru roti. Infiintat in anul 2012 de producatorul de automobile Fiat si desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Ministerul Mediului din Italia, proiectul s-a desfasurat pana acum in sapte tari si a beneficiat de atentia a aproape un milion de studenti”, potrivit AutoItalia.

Pana la sfarsitul anului sunt programate sa se alature alte cinci universitati din Europa, printre care si Universitatea Politehnica din Bucuresti. Astfel, Romania va participa la ultimul val din cadrul celei de-a doua editii a Fiat Likes U, in perioada 5 octombrie 2015 – 14 decembrie 2015.

Timp de trei luni importatorul va asigura intretinerea automobilelor, iar un Ambasador Fiat, recrutat din cadrul Facultatii de Transporturi, va fi responsabil de administrarea automobilelor in Universitate.

Pentru programari studentii se vor inregistra pe platforma fiatlikesu.eu si isi vor alege modelul dorit, pe care il vor prelua din fata Facultatii de Transporturi. Se poate opta pentru utilizarea autoturismului timp 24 de ore sau pentru test-drive prelungit pe durata weekend-ului, ambele optiuni fiind gratuite pentru studentii Universitatii Politehnica.

„Proiectul le ofera tinerilor studenti posibilitatea de a interactiona direct cu automobilul si de a se bucura de mobilitate in oras si in afara lui. Astfel, pentru prima data in Europa, un producator de automobile se alatura mediului universitar cu o initiativa concreta care inglobeaza explorarea mobilitatii intr-un cadru organizat”, potrivit FCA.

Fiat 500 facelift face parte din parcul de automobile.

Pe durata desfasurarii proiectului, specialisti din cadrul FCA Italy SpA vor sustine o prelegere tehnico-stiintifica destinata studentilor din Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, de catre Gheorghe Lazar, in anul 1818, a primei scoli Tehnice Superioare cu predare in limba romana, la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. In momentul de fata Universitatea Politehnica din Bucuresti are in componenta 15 facultati.

AutoItalia este importator Fiat in Romania din 1993. In portofoliul companiei se afla si marcile Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth, Jeep si Maserati.

Fiat Likes U (sursa - AutoItalia)

Lasa un comentariu