Acasa Fiat FOTO: Fiat 500 facelift se prezinta. Modificari discrete, dar importante

FOTO: Fiat 500 facelift se prezinta. Modificari discrete, dar importante

de Adrian Mitrea

Fiat 500 Facelift (sursa - Fiat)

Fiat a prezentat online versiunea restilizata a modelului Fiat 500 lansat in 2007, masina care pana in prezent a fost comercializata in 1,5 milioane de exemplare. In anii ’50 si ’60 Fiat 500 era modelul care motoriza Italia in masa, acum este este o masina chic cu pret dublu fata de alta modele concurente care indeplinesc in prezent functia de a motoriza masele.

Deoarece Fiat 500 este cel mai important vector de imagine al Fiat, bucurandu-se si de un mare succes comercial, masina a putut sta pe piata aproape 8 ani fara un facelift. Acum, din 2015, citadina italiana are parte de modificari estetice si tehnice care includ lumini de zi cu LED si design nou, stopuri noi, cu tehnologie LED, precum si un interior imbunatatit.

Instrumentele de bord sunt acum viruale si afisate pe un ecran vizbil prin cercul volanului, iar sistemul multimedia si navigatie este nou si mai elegant integrat in bord.

Fiat 500 pastreaza versiunile de caroserie de pana acum, hatchback cu trei usi si decapotabila. Ca echipare sunt disponibile trei variante: Pop, Popstar si Lounge.

Varianta standard, Pop, vine cu sapte airbag-uri, sistem audio Uconnect Radio 5” cu sase difuzoare, AUX-IN si USB, comenzi pe volan si lumini de zi (DRL) cu tehnologie LED.

Urmatoarea versiune, Popstar, adauga pe lista cu echipamente standard instalatia de aer conditionat cu reglare manuala, capace de oglinzi cromate si capace retro pentru roti.

Echiparea de top, Lounge, vine in plus cu plafon panoramic, jante din aliaj de 15 inch, grila cromata, sistem multimedia Uconnect Radio 5” LIVE cu touchscreen si volan cu comenzi, imbracat in piele.

Desigur, pentru fiecare dintre cele trei versiuni de echipare standard, exista si o lista lunga cu optionale si moduri de personalizare, in stilul masinilor premium.

Gama de motorizari este formata din motorul turbo pe benzina 0.9 TwinAir (85 CP si 105 CP), unul natural aspirat de 1,2 litri (69 CP). Pentru unele piete va fi disponibila si o motorizare 0.9 TwinAir de 65 CP (fara turbo) si una de 1,4 litri de 100 CP (fara turbo).

Gama diesel include propulsorul 1.3 MultiJet de 95 CP. Cu alte cuvinte, gama de motorizari a ramas nechimbata.

Fiat 500 Facelift (sursa - Fiat)

Lasa un comentariu