Acasa Foto VIDEO, FOTO Mercedes-Benz prezinta la Frankfurt un concept care se extinde in timpul rularii

VIDEO, FOTO Mercedes-Benz prezinta la Frankfurt un concept care se extinde in timpul rularii

de Vlad Barza

Mercedes-Benz “Concept IAA” (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie) un concept numit IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile) care exceleaza la capitolul aerodinamica prin faptul ca, la viteze de peste 80 km/h, diverse elemente extind automobilul cu aproximativ 40 de centimetri. Conceptul este un hibrid plug-in (reincarcabil la priza) cu doua motoare care au impreuna echivalentul a 279 CP. Viteza maxima ce poate fi atinsa este de 250 km/h. Presa engleza scrie ca acest concept da indicii despre noua generatie CLS, care va fi lansata in 2017.

Conceptul are doua moduri de rulare si pragul dintre ele este cand viteza masinii depaseste 80 km/h. Atunci, se declanseaza un mod special de rulare in care coeficientul de aerodinamicitate ajunge sa fie excelent: 0,19.

Coupe-ul in patru usi se transforma la propriu, fiindca opt segmente se extind in partea din spate, lungimea totala a masinii crescand cu 39 cm (de la 5,04, la 5,43 metri). In fata exista mici „flapsuri” de 2,5 cm lungime, iar cand masina este extinsa lungimea sa depaseste un Clasa S.

Trenul de rulare este hibrid, format dintr-un motor pe benzina si unul electric, puterea totala combinata fiind de 279 CP, iar autonomia exclusiv cu motorul electric de 66 km. Emisiile de CO2 sunt de numai 28 grame/km, de patru ori mai mici decat o masina foarte mica pe benzina.

Presa britanica scrie ca acest concept ofera indicii despre noua generatie CLS, care va fi lansata in 2017, iar interiorul, dominat de touch-screen-uri (inclusiv pe consola centrala), ofera indicii despre viitoarea generatie Mercedes-Benz Clasa E.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Mercedes-Benz “Concept IAA” (sursa - Daimler)Mercedes-Benz “Concept IAA” (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu