Acasa Renault VIDEO, FOTO: Conceptul Renault Alaskan anunta intrarea francezilor in segmentul pick-up

VIDEO, FOTO: Conceptul Renault Alaskan anunta intrarea francezilor in segmentul pick-up

de Adrian Mitrea

Renault Alaskan Concept (sursa - Renault)

Renault isi doreste sa intre in segmentul pick-up si sa joace un rol important pe piata globala, iar conceptul Renault Alaskan ne dezvaluie cum va arata, in mare, pick-up Renault asteptat pe piata in 2016. In proiectul de prezentare a conceptului este implicat Hasselblad, producatorul de echipament fotografic pentru misiunea Apollo pe Luna.

Reamintim ca Renault a prezentat si conceptul Duster Oroch, care prefigureaza un alt pick-up, mai mic, mai compact, iar Renault Alaskan anunta echivalentul Renault al Nissan Navara.

Despre Renault Alaskan francezii spun ca beneficiaza de motorul turbo diesel cu patru cilindri si doua turbine care echipeaza si modelul Renault Master, fiind montat longitudinal.

Pick-Up-ul poate cara cinci persoane, plus mai mult de o tona sarcina in bena. Masina este gandita pentru 1) agrement, 2) business si 3) utilizare zilnica.

“Versiunea de productie va fi in acelasi spirit precum conceptul Alaskan si va avea aceleasi dimensiuni. O gama larga de caroserii si motorizari va fi disponibila”, a anuntat Renault.

Gama de vehicule comerciale a Renault si dealerii de astfel de autovehicule capata un nou nume incepand din 2016: Renault Pro+. Asa cum la Fiat vehiculele comerciale se numesc Fiat Professional si sunt privite ca o marca diferita in interiorul grupului.

Renault Alaskan Concept (sursa - Renault)Renault Alaskan Concept (sursa - Renault)

Lasa un comentariu