Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul Nissan Navara e gata de lansare si are premiera europeana la Frankfurt

VIDEO, FOTO: Noul Nissan Navara e gata de lansare si are premiera europeana la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Nissan NP300 Navara (sursa - Nissan)

A treia generatie Nissan Navara, model cunoscut si sub numele Nissan NP300 in anumite piete, e gata de lansare pe piata europeana si va avea premiera la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Versiunea cu doua locuri (cabina simpla) are in continuare arcuri lamelare (foaie), iar modelul cu 5 locuri (cabina dubla) beneficiaza de o suspensie multi-link cu cinci brate, a anuntat Nissan.

Noul Nissan Navara marcheaza si debutul unui nou motor, de 2,3 litri turbo diesel. Propulsorul 2.3 dCi este disponibil in doua versiuni de putere, 160 CP si 190 CP. Acesta poate transmite puterea doar rotilor din spate sau tuturor celor patru roti, in functie de echipare si configuratia clientului. Cutiile de viteze sunt fie manuala cu sase trepte, fie automata cu sapte viteze.

Unele tehnologii sunt imprumutate din segmentul SUV: sistem de camere video cu vedere 360 grade in jurul masinii (Around View Monitor) si franare automata in caz de accident iminent (FEB – Forward Emergency Braking). Pe langa aceste varfuri de tehnologie, masina mai beneficiaza de cruise control, asistenta la coborarea pantelor (HDC), asistenta la pornirea din rampa (HSA), acces si pornire tip “maini libere” si senzori de parcare.

Nissan spune ca sistemul de suspensii independente pentru puntea spate este mai usor cu 20 kg fata de modelul care iese din productie, avand totodata avantajul unei tinute de drum mai rafinate. Pe de alta parte, suspensiile spate cu arcuri lamelare sunt si ele de noua generatie si sunt cu 7 kg mai usoare, fiind si mai silentioase.

Masina are o sarcina utila de o tona si poate tracta 3.500 kg. Bena versiunii cu cabina dubla este mai lunga cu 67 mm fata de vechiul model, ajungand la 1.578 mm lungime. Pentru versiunea cu doua locuri bena are 1.788 mm lungime.

“De cand am construit primul nostru pick-up, in 1935, peste 14 milioane de clienti din 180 de tari au ales un pick-up Nissan (…)”, a declarat Ponz Pandikuthira, directorul diviziei de vehicule comerciale a Nissan in Europa, intr-un comunicat de presa.

Acest model de pick-up este a treia generatie Navara si a 12-a generatie de pick-up Nissan. In timp, pick-up-urile Nissan au purtat diverse denumiri. Nissan Navara concureaza pe piata cu pick-up-uri precum Toyota Hilux, Ford Ranger, Mitsubishi L200, Isuzu D-MAX si Volkswagen Amarok.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Lasa un comentariu