Acasa Audi SUV-ul electric Audi cu autonomie 500 km aduce in Europa investitii in baterii ale LG Chem si Samsung SDI

SUV-ul electric Audi cu autonomie 500 km aduce in Europa investitii in baterii ale LG Chem si Samsung SDI

de Adrian Mitrea

Logo Audi (sursa - Audi)

SUV-ul electric pe care Audi il va lansa in 2018 si care va avea o autonomie declarata de peste 500 km aduce in Europa investitii ale gigantilor LG Chem si Samsung SDI, in tehnologii pentru baterii destinate masinilor electrice. 0-100.ro a scris despre SUV-ul electric al Audi inca din luna martie din acest an.

Interesant este ca LG Chem nu are inca o fabrica in Europa, insa aceasta urmeaza sa fie construita. Tara in care va fi amplasata nu este inca dezvaluita, dar important este ca Europa capata o mai mare importanta in productia de componente esentiale pentru masini electrice: bateriile. Intentia LG Chem pentru o fabrica de baterii din Europa a fost anuntata inca din 2010.

Pe de alta parte, Samsung SDI detine in Austria, la Zettling, o unitate de productie pentru baterii.

„La inceputul lui 2018 vom lansa un Spors Activity Vehicle premium, pe baterii, in segmentul mare, cu o autonomie de peste 500 km. Va avea un design atractiv, pe care il dezvoltam special pentru gama e-tron si masinile electrice alimentate de la baterii”, a declarat, in martie, Ulrich Hackenberg.

Acest SUV electric, care probabil va avea dimensiuni apropiate de Audi Q7, va fi construit pe platforma longitudinala modulara MLB 2.

„Nu credem in solutia de tip range extender. Trebuie sa fie un generator prea puternic si prea greu ca sa asigure performante bune pentru o baterie consumata. Credem insa in tehnologia bateriilor, care a evoluat foarte mult si va mai evolua”, a explicat Hackenberg, in martie.

„Impreuna cu partenerii nostri din Coreea de Sud aducem productia de celule pentru baterii in Uniunea Europeana, intaring industria europeana in aceasta tehnologie cheie”, a declarat Bernd Martens, membru in boardul de management al Audi AG, responsabil cu achizitiile.

„Cu primul nostru SUV Audi electric combinam condusul fara emisii de esapament cu placerea de a conduce. Vom integra optim celulele dezvoltate de LG Chem si Samsung SDI in arhitectura noastra de vehicul, obtinand un pachet interesant format din sportivitate si autonomie”, a spus Ulrich Hackenberg, membru in boardul de management al Audi, responsabil de dezvoltare.

Lasa un comentariu