Acasa Audi Audi va lansa in 2018 un SUV electric cu autonomie de peste 500 km

Audi va lansa in 2018 un SUV electric cu autonomie de peste 500 km

de Adrian Mitrea

Schita Audi Q1 (sursa - Audi)

Audi va introduce pe piata, in 2018, un SUV electric, cu dimensiuni generoase, care va avea o autonomie de peste 500 km cu o incarcare completa a bateriei, a anuntat Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare tehnologica al Audi, cu ocazia conferintei de presa organizate pentru anuntarea rezultatelor financiare pe 2014. Oficialii Audi au reconfirmat inclusiv lansarea Audi Q1 in 2016, care va fi cel mai mic SUV al companiei, si a noului Audi A8, in 2017.

„La inceputul lui 2018 vom lansa un Spors Activity Vehicle premium, pe baterii, in segmentul mare, cu o autonomie de peste 500 km. Va avea un design atractiv, pe care il dezvoltam special pentru gama e-tron si masinile electrice alimentate de la baterii”, a declarat Ulrich Hackenberg.

Indicativul e-tron este purtat de toate automobilele Audi care folosesc surse alternative de energie si au emisii poluante foarte reduse. Spre exemplu, Audi a vandut in circa un an 9.000 de Audi A3 e-tron, reprezentand 15% din vanzarile totale ale versiunii de caroserie Audi A3 Sportback (din care deriva A3 e-tron – n.r.).

Acest SUV electric, care probabil va avea dimensiuni apropiate de Audi Q7, va fi construit pe platforma longitudinala modulara MLB 2.

Acest anunt vine la scurt timp dupa ce Audi a prezentat Audi R8 e-tron, de serie, bazat pe noua generatie a masinii sport Audi R8. Audi R8 e-tron este o masina sport electrica, cu o baterie de 90 kWh si autonomie de circa 450 km, care va incepe sa fie livrata clientilor in acest an. Acest model concureaza cu BMW i8.

„Nu credem in solutia de tip range extender. Trebuie sa fie un generator prea puternic si prea greu ca sa asigure performante bune pentru o baterie consumata. Credem insa in tehnologia bateriilor, care a evoluat foarte mult si va mai evolua”, a explicat Hackenberg.

Audi R8 e-tron (sursa - 0-100.ro)

Audi Q1 va fi cel mai nou si cel mai mic exponent al familiei noastre de SUV-uri”, a declarat Rupert Stadler, directorul general executiv (CEO) al Audi.

Varful de gama al Audi, modelul A8, va face primii pasi spre condusul autonom, sustin oficialii companiei.

Noul Audi A8, pe care planuim sa-l lansam in 2017, va fi primul nostru model care va face tranzitia catre condusul autonom. Va avea un pilot automat pentru ambuteiaje si drumuri aglomerate si va asigura, de asemenea, parcare automata. Noul Audi A8 reprezinta o schimbare de paradigma”, a declarat Ulrich Hackenberg.

Potrivit acestuia, Audi isi reinventeaza design-ul sub condeiul lui Marc Lichte. El isi va pune amprenta pe noile Audi A8, Audi A7 si Audi A6 – toate inspirate de conceptele Audi prologue.

Audi Prologue concept (sursa - Audi)

Pe langa SUV-ul electric, Audi Q1 si noul Audi A8, oficialii Audi au anuntat si lansarea noii familii de modele Audi A4, in acest an. Cel mai probabil noul Audi A4 va fi lansat spre sfarsitul acestui an, fiind al treilea pilon Audi pe 2015, dupa Q7 si R8 e-tron. Schite oficiale si alte informatii despre noua gama Audi A4 nu au fost inca anuntate.

Pentru perioada 2015-2019 Audi are un plan de investitii in valoare de 24 miliarde euro – cel mai mare din istoria companiei.

Audi Group a vandut un total de 1.741.129 automobile Audi si Lamborghini anul trecut, in crestere cu 10,5% fata de 2013, cand au fost livrate (1.575.480 unitati. Totodata, Audi Group a avut un profit operational de 5,15 miliarde euro anul trecut, in crestere cu 2,4% fata de 2013 (5,03 miliarde euro).

Corespondenta din Ingolstadt, Germania.

Lasa un comentariu