Acasa Daimler Daimler vrea in acest an sa testeze pe drumurile germane camioane capabile sa se conduca singure

Daimler vrea in acest an sa testeze pe drumurile germane camioane capabile sa se conduca singure

de Vlad Barza

Camion autonom Daimler (sursa - Daimler)

Daimler vrea sa testeze pe drumuri din regiunea Baden-Wurttemberg camioane capabile sa se conduca singure, grupul german asteptand unda verde de la autoritati in acest sens, scrie Reuters. Concernul a primit in aceasta primavara dreptul de a testa in statul american Nevada aceste vehicule. Germanii spuneau ca in 2025 vor putea vinde astfel de camioane, transportatorii fiind mult mai decisi sa adopte tehnologia, in comparatie cu publicul larg, care este foarte sceptic.

Wolfgang Bernhard, membru al board-ului Daimler, a spus pentru presa germana ca testele vor incepe imediat dupa ce compania va primi aprobarea, iar productia acestor camioane ar trebui sa inceapa in doi-trei ani.

Intrebat daca este ingrijorat de concurenta pe care Google si Apple vor sa o constituie in domeniul masinilor autonome, germanul a spus ca Daimler este lider in domeniu si se va descurca singur. El spune ca nu este ingrijorat daca Apple sau Google incearca sa le „fure” din angajati, acest lucru fiind o dovada ca angajatii Daimler sunt valorosi.

In luna mai, Daimler a primit, in Nevada, SUA, dreptul de a testa pe drumurile publice camioane capabile sa se conduca singure, fiind o premiera mondiala pentru aceste tipuri de vehicule

Wolfgang Bernhard, membru al board-ului de conducere al Daimler, spunea in mai ca in 2025 astfel de camioane vor fi la vanzare si adauga ca sectorul camioanelor va adopta mult mai repede vehiculele autonome, fata de segmentul de pasageri. Asta fiindca vehiculele de transport merg mult mai mult pe autostrada, mediu propice tehnologiei autonome. E vorba de un mediu cu un trafic mult mai simplu decat in orase, unde apar variabile numeroase pe care computerul trebuie sa le detecteze.

In plus, transportatorii au motivatia financiara de a adopta camioane care se conduc singure macar pe anumite portiuni de drum fiindca pot face economii extrem de mari.

Lasa un comentariu