Acasa Piata Auto S-au epuizat 60% dintre tichetele Programului Rabla 2015

S-au epuizat 60% dintre tichetele Programului Rabla 2015

de Vlad Barza

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Pana pe 21 iulie, aproximativ 60% din totalul celor 20.000 de tichete alocate persoanelor fizice prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National au fost epuizate, fiind deja utilizate de populatie, arata un comunicat al Ministerului Mediului.


Astfel, pana acum, peste 11.850 de romani si-au inlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai putin poluant.

La Rabla 2015 numarul total de tichete disponibile persoanelor fizice este in crestere cu 3.000 fata de editia de anul trecut.

In editia 2015 s-au achizitionat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, cu tehnologii hibride conventionale, precum si tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achizitionarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

„Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla si prin marirea substantiala a valorii ecobonusurilor: sa crestem numarul masinilor nepoluante pe soselele din Romania. Cred ca suntem pe drumul cel bun, mai cu seama daca ne uitam la Programul Rabla de anul trecut, cand numarul total de masini nepoluante achizitionate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe intreaga perioada de derulare Rabla”, spune ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Ministerul Mediului precizeaza ca, la data inceperii Rabla (mai 2015), datele din piata indicau vanzarea a 60 de astfel de masini, dintre care cele mai multe au fost hibride conventionale.

Anul acesta, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care se adauga primei de casare in valoare de 6.500 lei, si cu posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri pentru achizitia unui autovehicul: un eco-bonus in valoare de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km; un eco-bonus in valoare de 1.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) precum si un eco-bonus in valoare de 2.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Lasa un comentariu