Acasa Audi VIDEO, FOTO: Noul Audi A4 se prezinta. Este cu pana la 120 kg mai usor

VIDEO, FOTO: Noul Audi A4 se prezinta. Este cu pana la 120 kg mai usor

de Adrian Niculescu

Audi A4 si Audi A4 Avant (sursa - Audi)

A cincea generatie a modelului de segment D Audi A4 a fost dezvaluita, atat in versiunea de caroserie Sedan, cat si in cea Avant (break). Masina este cu pana la 120 kg mai usoara si beneficiaza de tehnologii care o apropie de viitoarea piata a masinilor autonome.

Sistemul cruise control adaptiv, cu functie de asistare in trafic aglorat, utilizeaza doi senzori radar montati in fata masinii si o camera video pentru a monitoriza circulatia, sistemul fiind operational intre viteze de la 0 la 250 km/h. Poate accelera si frana automat, mentinand o anumita distanta in raport cu masina din fata. Aceasta distanta poate fi reglata de sofer, existand 5 niveluri. Pana la viteze de 65 km/h, sistemul traffic-jam assist poate controla si sistemul de directie al masinii, folosind pentru orientare marcajele rutiere si miscarile celorlalte masini. Sistemul este prevazut cu functii de avertizare pentru sofer, in cazul in care e nevoie sa preia controlul, iar in cazul in care omul nu reactioneaza masina poate opri singura.

Gama de motorizari porneste de la 150 CP si se duce pana la 272 CP, fiind disponibile sapte motorizari in total.

Sunt deci disponibile propulsoare 2.0 TDI de 150 CP si 190 CP, un propulsor 1.4 TSI de 150 CP si unul 2.0 TSI in versiuni de putere de 190 CP si 252 CP.

Varful de gama, 3.0 TDI V6, livreaza fie 272 CP, fie 218 CP (in versiunea de putere mica), versiunea din urma fiind, dupa spusele Audi, cea mai eficienta motorizare diesel cu sase cilindri din lume.

Pentru cel mai puternic motor TDI Audi va oferi un diferential sport pentru rotile spate, ca optiune, incepand din 2016.

Transmisiile pot fi manuala cu sase trepte, S tronic (7 trepte, dublu ambreiaj) si tiptronic (8 trepte, convertizor de cuplu).

Noul Audi A4 Sedan are 4.726 mm lungime (+25 mm), 1.842 mm latime (+16 mm) si 1.427 mm inaltime (neschimbat). Apatamentul masoara 2.820 mm (+12 mm). Versiunea Audi A4 Avant este cu 1 mm mai scurt si 7 mm mai inalt decat Sedan-ul, iar in rest toate dimensiunile sunt identice.

Sistemul optional Audi virtual cockpit inlocuieste instrumentele de bord conventionale cu un ecran LCD de 12,3 inch pe care sunt afisate informatiile necesare soferului. Acest sistem este mai versatil in ceea ce priveste informatiile oferite. Sistemul multimedia MMI beneficiaza de ecran color de 8,3 inch, touchpad si buton rotativ pentru control. Sistemul de comenzi vocale a fost imbunatatit pentru a recunoaste mai usor limbajul natural al soferului.

Audi MMI Navigation plus are pe deasupra si conectivitate la internet de mare viteza (via SIM). Tot in ideea unei masini mai bine conectate cu noutatile tehnologice, noul Audi A4 are asa numita “phone box”, care permite reincarcarea wireless a bateriei telefoanelor si le conecteaza la antena externa a masinii pentru un semnal mai bun.

Experienta audio poate fi dusa pana la nivel de Bang & Olufsen (optional), o marca de sisteme audio care pana acum era rezervata doar masinilor din clasele mai mari, precum Audi A8. Tot din segmentele superioare vin si farurile optionale, cu tehnologie LED matrice (48 LED-uri in fiecare far).

Clientii noului Audi A4 vor putea alege intre 15 culori pentru caroserie.

Lasa un comentariu