Acasa Foto FOTO: Renault prezinta Sandero R.S. 2.0 si Duster Oroch. Sub marca Dacia nu sunt confirmate

FOTO: Renault prezinta Sandero R.S. 2.0 si Duster Oroch. Sub marca Dacia nu sunt confirmate

de Adrian Mitrea

Renault Sandero R.S. 2.0 si Renault Duster Oroch (sursa - 0-100.ro)

Grupul Renault prezinta doua noi modele, Renault Sandero R.S. 2.0, destinat Argentinei, si Renault Duster Oroch, primul pick-up al Renault, care va destinat pietei globale, existand deci mari sanse sa-l vedem si sub marca Dacia in viitor, insa aceasta este doar o presupunere, neexistand informatii oficiale in acest sens. Ambele modele vor fi expuse in premiera mondiala la Salonul Auto de la Buenos Aires (19-28 iunie).

Renault Duster Oroch este primul care va incepe sa fie comercializat, din a doua parte a acestui an, potrivit producatorului auto francez. Compania spune ca Oroch a fost desenat in Centrul de Design Renault America Latina.

“Renault Duster a obtinut un succes rar: Este cel mai vandut model al marcii in 2014 si peste un milion de unitati au fost produse de la lansare”, noteaza Renault.

Renault Duster Oroch va fi disponibil (cel putin in prima faza) cu motoare pe benzina de 1,6 litri si 2 litri. Masina are patru usi, ofera spatiu pentru cinci oameni si beneficiaza de Media NAV, conectivitate Bluetooth, intrare USB si finisaje de top.

Renault nu a anuntat inca specificatii mai detaliate ale motorizarilor sau cote ale coroseriei si mase. Tot ce se stie este ca Renault Duster Oroch intra intr-un segment neexplorat al pick-up-urilor compacte, avand o capacitate de incarcare cuprinsa intre 500 kg si 1.000 kg.

Renault Sandero R.S. 2.0 va incepe sa fie comercializa din prima parte a anului 2016 si este destinat doar Argentinei, spre deosebire de Oroch, care are adresabilitate globala.

Sandero R.S. 2.0 beneficiaza de motor pe benzina de 2 litri, de 145 Cai Putere (CP) si este primul model R.S. construit in afara Europei. Masina are frane pe disc pentru toate cele patru roti, transmisie manuala cu sase trepte, ESC cu setari sportive (sistem de control al stabilitatii), noi setari ale directiei si suspensiilor.

Lasa un comentariu