Acasa Jaguar Jaguar XE a fost lansat in Romania. Importatorul are 15 comenzi si vrea sa vanda in total 100 de unitati in 2015

Jaguar XE a fost lansat in Romania. Importatorul are 15 comenzi si vrea sa vanda in total 100 de unitati in 2015

de Adrian Mitrea

Mihai Ivanescu si Jaguar XE (sursa - 0-100.ro)

Jaguar XE a fost lansat in Romania, ca rival pentru berlinele premium BMW Seria 3, Audi A4 si Mercedes-Benz Clasa C. Jaguar XE este inlocuitorul modelului X-Type si porneste in tara de la 39.556 euro cu TVA (31.900 euro fara TVA). Importatorul spune ca reteaua de dealeri a strans 15 comenzi fara ca cineva sa fi condus masina, iar acum, dupa lansarea oficiala, se asteapta vanzari de 100 unitati XE pana la final de 2015, ceea ce inseamna ca masina are un potential de vanzare asteptat de 200 exemplare/an in Romania.

Jagur XE este pozitionat sub modelul Jaguar XF si este inspirat din conceptul C-X17. XE este primul automobil din segmentul sau care dispune de o caroserie din aluminiu.

„Clientela pentru Jaguar XE este in principal masculina, iar ca motorizari mizam pe diesel. Romania este o piata de diesel. (…) Am vorbit cu dealerii si avem centralizate 15 comenzi deja, fara ca cineva sa fi condus masina, iar pana la finalul anului estimam ca vom livra 100 de unitati”, a declarat pentru 0-100.ro Mihai Ivanescu, coordonatorul diviziei de importuri auto din cadrul Tiriac Holdings.

Pe Jaguar XE debuteaza noi motorizari diesel si pe benzina, reunite sub numele generic Ingenium. Este vorba (pentru inceput) despre propulsoare de 2 litri, diesel si benzina, cu patru cilindri. O lista completa cu dotari, specificatii si preturi poate fi descarcata de AICI.

Jaguar XE a intrat in productie in ultimul trimestru din 2014 si a inceput sa fie comercializata incepand cu 2015.

“Jaguar XE este, pana la ultima fibra, un Jaguar modern; mai compact ca dimensiune, dar de mare impact vizual. Clientii vor avea asteptari foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii – trebuie sa fie practic si sa isi pastreze caracterul premium. Nu uitam nicio clipa faptul ca proiectam un Jaguar, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa fie la fel de incitant de privit, extraordinar de condus si practic de avut. Avem convingerea ca am indeplinit intocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE”, a declarat Ian Callum, directorul de design al Jaguar, intr-un comunicat de presa.

Preturi Jaguar XE (sursa - Jaguar)

Jaguar XE (sursa - Jaguar)

Lasa un comentariu