Acasa Audi Oficial Audi: Viitorul Audi Q8 nu trebuie neaparat sa fie mai mare decat Audi Q7

Oficial Audi: Viitorul Audi Q8 nu trebuie neaparat sa fie mai mare decat Audi Q7

de Adrian Mitrea

Logo Audi (sursa - Audi)

Orientarea marcii premium germane Audi catre productia de SUV-uri este tot mai evidenta, iar recent confirmatul Audi Q8 (asteptat in 2019) va fi un pion foarte important in gama, alaturi de Audi Q1 (2016) si Audi Q6 (2018). “Audi Q8 nu trebuie neaparat sa fie mai mare decat Audi Q7”, a spus Clemens Zimmerman, director de marketing in cadrul Audi, intr-o discutie cu cativa jurnalisti din Romania, organizata cu ocazia primelor teste internationale cu noua generatie Audi Q7.

“La fel ca si cazul noului Audi Q7, care la exterior este mai mic decat vechiul model, dar care in interior ofera mai mult spatiu, viitorul Audi Q8 nu trebuie sa fie neaparat mai mare decat Q7 prin rationamentul ca cifra 8 este mai mare decat cifra 7”, a explicat Zimmermann.

El a reconfirmat lansarea lui Audi Q8 in urmatorii ani, spunand si ca lucrul la masina a inceput deja, cu o echipa-nucleu de formata din 90 de oameni. Termenul speculat pentru lansare este anul 2019.

Clemens Zimmermann lucreaza de aproxativ trei ani si jumatate pentru Audi, iar in trecut a lucrat 13 ani pentru BMW, fiind unul dintre oameni cheie din marketing-ul companiei care s-a ocupat de proiectul BMW X6, printre multe altele.

Anul 2014 a marcat o schimbare istorica pentru marca premium germana Audi, in contextul in care SUV-ul Audi Q5 a fost modelul cu numarul de unitati fabricate cel mai mare, depasind in premiera limuzina  de clasa D foarte cunoscuta Audi A4 Sedan. Mai multe despre acest subiect poti citi AICI.

In luna martie din acest an oficialii Audi confirmat atat lansearea lui Audi Q1 in 2016, cat si a unui SUV complet electric in 2018. Numele acestuia din urma nu a fost confirmat, dar este de asteptat sa fie Audi Q6.

Lasa un comentariu