Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata Renault KWID, masina dedicata Indiei din care ar putea deriva si un model Dacia

VIDEO, FOTO: Asa arata Renault KWID, masina dedicata Indiei din care ar putea deriva si un model Dacia

de Vlad Barza

Renault Kwid Concept (sursa - Renault)

Renault a dezvaluit pentru prima oara un concept-car in afara Europei, iar premierele nu se opresc aici. Renault KWID, masinuta de oras prezentata lumii in India, are sanse sa ajunga in Europa sub sigla Dacia si exista posibilitatea sa fie produsa la uzina din Tanger (Maroc). Prima oara masina de oras cu aspect de SUV va fi lansata in India in a doua parte a acestui an, la preturi care vor porni de la mai putin de 4.500 euro. Daca va ajunge in Europa, masina va costa cu siguranta mai mult. Ca lungime, masina este cu 37 cm mai scurta decat Sandero.

Renault a anuntat inca de acum sase ani ca vrea sa dezvolte o masina ultra low-cost, cu cateva mii de euro mai ieftina decat Logan. Pe piata indiana se vand cele mai ieftine masini noi din lume, existand multe modele la sub 4.500 euro, insa Renault a gasit greu cheia producerii unui astfel de model.

S-a aliat la un moment dat cu un producator local, numit Bajaj, dar lucrurile nu au mers bine. Acum, alianta Renault-Nissan a reusit sa dezvolte modelul care este numit KWID si este construit pe o platforma numita CMF-A, la care costurile de productie sunt reduse cu 30-40%.

KWID are 3,68 metri lungime si 1,58 metri latime, dimensiunile fiind la nivelul unei masini de oras. Interesant este ca acest concept are „alura” de SUV, lucru destul de rar intalnit in segmentul A. Presa indiana scrie ca masina va costa de la aproximativ 4.300 euro si, in versiunile de top, ar putea depasi 6.000 euro. La interior KWID are si sistemul MediaNav care va fi prezent pe versiunile de echipare mai bogate.

KWID s-a nascut dupa o colaborare internationala a Aliantei: testele de anduranta s-au facut in Franta, cele ale sasiului in Japonia, caroseria a fost evaluata in Coreea de Sud, iar asamblarea s-a facut in India.

In India, Renault are doar 2% din piata si vrea sa ajunga la 5%, insa marea ambitie tine de intrarea in alte tari mari cu aceasta masina, care va avea si o varianta a Nissan (prin marca Datsun, relansata in 2013). Masina Renault KWID este importanta pentru Romania fiindca, daca feedback-ul va fi bun, are extrem de mari sanse sa fie vanduta si sub sigla Dacia, despre cel mai mic model al marcii de la Mioveni scriindu-se enorm in ultimii ani.

In plus, daca va fi sa existe o „Dacia KWID” sunt extrem de mari sanse ca ea sa fie produsa (si) in uzina marocana de la Tanger, unde este loc sa se adauge o productie efectiva de peste 100.000 masini/an.

Renault Kwid Concept (sursa - Renault)Renault Kwid (sursa - Renault)Renault Kwid Concept (sursa - Renault)

Lasa un comentariu