Acasa Industrie Numarul masinilor rechemate in SUA pentru probleme cu airbag-urile Takata a depasit 34 de milioane

Numarul masinilor rechemate in SUA pentru probleme cu airbag-urile Takata a depasit 34 de milioane

de Vlad Barza

Takata (sursa - Japan Times)

Numarul de masini rechemate in service in SUA din cauza problemelor la airbag-urile produse de japonezii de la Takata a depasit 34 de milioane unitati, scrie AFP. Recordul a fost stabilit dupa ce alte 17 milioane de masini au fost rechemate. In total sunt afectate masini de la 11 marci, iar estimarile arata ca Takata va suporta costuri de 4-5 miliarde dolari din cauza marilor probleme.


Recall-ul Takata ajunge sa fie cel mai mare din istoria SUA si cel mai mare recall numeric de produse (in 1982 au fost retrase de pe piata 31 de milioane de cutii ale medicamentului Tylenol).

Din cauza problemelor cu airbag-urile produse de Takata au murit cel putin sase persoane in accidente rutiere si 105 au fost ranite.

Riscul tine de faptul ca, din cauza unor erori de productie de la Takata, exista pericolul ca airbag-urile sa explodeze in forta si la accidente minore, cei din masina putand fi raniti de aceasta declansare dura cu schije din plastic si metal.

Pe plan mondial au fost rechemate masini de la 11 marci: BMW, Fiat, Chrysler, General Motors, Ford, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota si Honda.

Takata a admis greu ca vina ii apartine, insistand pana acum ca defectele semnalate de constructorii auto nu au fost recunoscute oficial. Cele sase decese inregistrate din cauza defectelor s-au produs in masini Honda, producatorul nipon suferind si la valoarea actiunilor.

Takata este al doilea mare producator de airbag-uri la nivel mondial, dar acest scandal l-a afectat puternic fiindca a comunicat putin, nu a avut pregatite stocuri de piese si, mai ales, nu a bagat problema in seama, desi avea de peste zece ani semnale ca ceva grav se intampla.

Lasa un comentariu