Acasa Daimler Nissan Navara devine baza pentru Pick-Up-uri Mercedes-Benz si Renault

Nissan Navara devine baza pentru Pick-Up-uri Mercedes-Benz si Renault

de Adrian Mitrea

Nissan Navara (sursa - Nissan)

Dupa ce Daimler a anuntat recent ca va lansa un Pick-Up Mercedes-Benz, apar noi informatii oficiale pe acest subiect: camioneta “germana” va fi dezvoltata in comun de Nissan si Daimler si va prelua o parte din arhitectura de vehicul a Nissan NP300 (model cunoscut ca Nissan Navara in anumite piete sau Nissan NP300 Frontier – n.r.), potrivit unui anunt comun al Daimler si Renault-Nissan. In plus, aceeasi Navara va sta si la baza unui Pick-Up pe care il va comercializa Renault. Productia Pick-Up-ului Mercedes-Benz se va face in doua uzine, Barcelona (Spania) si Cordoba (Argentina).

Acest Pick-Up Daimler va fi comercializat in Europa, Australia, Africa de Sud si America Latina. Potrivit fabricantului, modelul va fi comercializat doar intr-o versiune Double Cab, adica varianta cu patru portiere. Nu va exista si versiunea cu doua usi, stil “papuc”.

Mercedes-Benz a ales sa preia mare parte din Nissan Navara deoarece japonezii de la Nissan fac astfel de vehicule Pick-Up de 80 de ani si sunt, la nivel mondial, al doilea producator de camionete din lume.

In Barcelona vor fi produse circa 120.000 unitati/an pentru toate cele trei marci: Nissan, Mercedes-Benz si Renault.

Versiunea Renault va incepe sa fie produsa din 2016 in uzina Cuernavaca din Mexic. Cel mai probabil modelul Mercedes-Benz Pick-Up va fi lansat in 2017.

Lasa un comentariu