Acasa Romania Noul Suzuki Vitara a intrat in productie in Ungaria si porneste de la 14.100 euro cu TVA in Romania

Noul Suzuki Vitara a intrat in productie in Ungaria si porneste de la 14.100 euro cu TVA in Romania

de Adrian Mitrea

Suzuki Vitara (sursa - Suzuki)

A patra generatie a SUV-ului de mici dimensiuni Suzuki Vitara a intrat in productia de serie in uzina Suzuki din Ungaria, unde tinta de productie pentru acest an este de 70.000 unitati. Masina poate fi comandata deja in Romania, la preturi cu TVA cuprinse intre 14.100 euro si 23.000 euro, iar lansarea oficiala pe piata locala va avea loc pana la finalul lunii martie. Suzuki Vitara concureaza pe piata cu modele precum Nissan Juke si Opel Mokka.

La evenimentul prin care Suzuki a marcat intrarea in productie a noii Vitara a participat inclusiv premierul Ungariei, Viktor Orban, precum si Osamu Suzuki – presedinte si director general executiv (CEO) al Suzuki.

Noul Suzuki Vitara va fi disponibil in Romania cu o motorizare pe benzina de 1,6 litri (120 CP) si cu una turbo diesel de 1,6 litri (120 CP), ambele putand avea fie tractiune pe rotile din fata, fie tractiune integrala ALLGRIP. Singura cutie de viteze disponibila deocamdata este una manuala cu sase trepte, urmand ca din vara sa inceapa sa fie comercializata si transmisie automata cu sase trepte si padele pe volan (cum este modelul din clipul de mai sus).

Printre dotarile disponibile pe noul Vitara se numara sistemul radar pentru asistenta la franare (Radar Brake Support) si sistemul cruise control adaptiv cu limitator de viteza (Adaptive Cruise Control), lumini de zi cu LED si faruri cu tehnologie LED si posibilitatea de a adapta fasciculul de lumina in functie de trafic.

Vitara poate fi echipata cu unul din cele cinci pachete estetice optionale: Urban, Rugged, White Design, Black Design, 2Tone. Versiunile standard de dotari se numesc Cool, Passion, Spirit si Luxus. Lista completa cu preturi si dotari poate fi accesata AICI.

Noul Suzuki Vitara are 4.175 mm lungime, 1.775 mm latime si 1.610 mm inaltime, iar ampatamentul masoara 2.500 mm. Masa masinii este de 1.120 kg, iar volumul portbagajului este de 375 litri.

Suzuki Vitara (sursa - Suzuki)Suzuki Vitara (sursa - Suzuki)

Lasa un comentariu