Acasa Industrie Delphi vinde catre MAHLE divizia de sisteme termice pentru industria auto, pentru 727 milioane dolari

Delphi vinde catre MAHLE divizia de sisteme termice pentru industria auto, pentru 727 milioane dolari

de Adrian Mitrea

(sursa - MAHLE)

Producatorul de componente auto Delphi a semnat un acord cu germanii de la MAHLE pentru a le vinde divizia de sisteme termice pentru industia auto, pentru suma totala de 727 milioane dolari. Tranzactia urmeaza sa aiba loc in ultimul trimestru din acest an, dupa aprobarile autoritatilor in domeniul concurentei.

Delphi Therman a avut venituri de 1,6 miliarde dolari in 2014 si are un total de 6.700 de angajati in 13 uzine, la nivel mondial.

Dupa ce MAHLE va prelua divizia de sisteme termice auto a Delphi, compania germana isi va consolida pozitia pe aceasta piata, in care activeaza si acum.

Delphi a debutat pe piata in 1994, dupa ce grupul General Motors a decis sa infiinteze Automotive Components Group (ACG). In 1995 ACG a fost denumit Delphi Automotive Systems, iar din 2002 denumirea s-a schimbat iar, in Delphi Corporation.

MAHLE exista pe piata din 1920 si are sediul central in Stuttgart, Germania, fiind cunoscuta in principal ca o companie furnizoare de componente de motor si sisteme termice pentru industria auto.

Ambele grupuri au activitati si in Romania.

Lasa un comentariu