Acasa Piata Auto Rolls-Royce confirma ca va lansa un SUV

Rolls-Royce confirma ca va lansa un SUV

de Vlad Barza

(sursa - Rolls Royce)

Rolls-Royce a confirmat miercuri, 18 februarie, intr-o scrisoare deschisa, faptul ca va lansa un vehicul cu garda la sol inaltata si capabil sa traverseze orice fel de teren. Compania spune ca noul model va fi super-luxos si nu se va departa de imaginea marcii. Modelul nu va fi lansat mai repede de 2017 si ar putea spori cu 30% vanzarile totale ale marcii britanice, detinuta de BMW Group.

Multe companii auto de prestigiu au decis sa lanseze SUV-uri – exemple celebre fiind Lamborghini, Maserati si Bentley. Decizia are doua motivatii: clientii super-bogati vor SUV-uri de lux, iar companiile isi dau bine seama ca astfel de masini se vand cu marje de profit mari.

In 2014 sefii Rolls-Royce au spus ca analizeaza posibilitatea de a lansa un SUV, iar acum vine si confirmarea, intr-o scrisoare deschisa semnata de presedintele Peter Schwarzenbauer si CEO-ul Torsten Mueller-Oetvoes.

Sefii Rolls-Royce au considerat necesara o scrisoare deschisa pentru ca toata lumea sa afle din timp de proiect. In plus, compania britanica a vrut sa-si anunte actualii clientii, dar si potentialii clienti, ca tine cont de feedback-ul primit si va lansa modelul cerut de multa lume.

Cuvantul SUV nu apare in comunicat, insa descrierile se potrivesc unui astfel de model. Compania spune despre noul model ca va oferi luxul tipic al unui Rolls-Royce, dar va putea merge pe orice tip de teren. Mai mult, va fi o masina cu garda la sol mai inalta si va fi construita pe o noua arhitectura de aluminiu.

„Noua calatorie incepe acum”, spun sefii companiei, semn ca proiectul este in faza incipienta. Revista britanica Autocar scrie ca modelul ar putea fi lansat in 2017 si ar putea creste cu 30% vanzarile marcii, care au atins anul trecut un nivel record de peste 4.000 de unitati.

Scrisoarea se incheie cu un citat al lui Sir Henry Royce: „Daca nu exista, creeaza-o!” („When it does not exist, design it!”) – la care cei de la Rolls-Royce adauga, referindu-se la noul proiect: Exact asta facem („We are doing just that”).

Cei de la Rolls-Royce fac referire si la trecutul plin de aventuri al masinilor marcii, care au fost utilizate de exploratori ai muntilor si deserturilor in America, India si Australia.

Cele mai scumpe SUV-uri din piata costa in prezent circa 150.000 euro, insa super-bogatii din tarile arabe, China sau Rusia vor sa dea si mai mult pentru a iesi in evidenta. E de asteptat ca un SUV Rolls-Royce sa coste peste 300.000 euro.

In prezent, modelele Rolls-Royce costa de la peste 300.000 euro, dar pot depasi 600.000 euro daca se doresc optiuni ultra-sofisticate.

Lasa un comentariu