Acasa General Motors Toyota ramane cel mai mare producator auto mondial. General Motors cade pe trei, depasita de Volkswagen

Toyota ramane cel mai mare producator auto mondial. General Motors cade pe trei, depasita de Volkswagen

de Vlad Barza

Toyota Hilux (sursa - Toyota)

Toyota a depasit pentru prima oara pragul de 10 milioane vehicule vandute intr-un an, ramanand numarul unu mondial anul trecut, dar in 2015 lucrurile au mari sanse sa se schimbe, datorita uriasului potential de crestere al Volkswagen Group. General Motors, care timp de 80 de ani a fost numarul unu mondial, a cazut pe locul al treilea, insa nu e departe de pragul de 10 milioane unitati.

Toyota a raportat cel mai bun an de vanzari din istoria sa: 10,23 milioane vehicule, crestere de 3% fata de 2013. Numarul include si utilitarele, precum si marca Daihatsu.

Pe locul al doilea s-a situat Volkswagen Group, care a avut cel mai bun an din istoria sa: 10,14 milioane automobile, pentru 2015 prognozele fiind promitatoare, ceea ce poate inseamna ca germanii ar putea fi in premiera cel mai mare constructor auto mondial.

General Motors, lider pentru opt decenii, s-a situat pe locul al treilea, cu 9,92 milioane vehicule comercializate.

Din deceniul patru al secolului trecut General Motors a fost an de an cel mai mare producator auto mondial. In 2008 a pierdut pozitia aceasta, din cauza crizei financiare care a dus GM in pragul falimentului. A fost salvata de Guvernul american si cel canadian si s-a restructurat renuntand la „activele toxice” si la marcile neperformante.

Toyota a preluat primul loc intre 2008 si 2010, iar in 2011 l-a recuperat GM, pe fondul scaderii Toyota din cauza efectelor tsunami-ului din martie 2011. Toyota si-a revenit, insa, si din 2012 a fost pe locul intai.

Lasa un comentariu