Acasa Ford VIDEO, FOTO: Ford, in forma maxima la Detroit – Noul Ford GT si Shelby Mustang GT350R

VIDEO, FOTO: Ford, in forma maxima la Detroit – Noul Ford GT si Shelby Mustang GT350R

de Adrian Mitrea

Ford GT (sursa - Ford)

Ford are la Salonul Auto de la Detroit (12-25 ianuarie) doua masini speciale, foarte puternice, prin care isi arata ambtiile de a juca intr-o liga superioara a masinilor sport. Noul Ford GT, unul dintre cele 12 modele sport pe care vrea sa le aiba Ford in gama pana in 2020, va intra in productie spre sfarsitul anului 2016, potrivit companiei. Pe de alta parte, Shelby Mustang GT350R – cea mai puternica declinare a modelului Ford Mustang, va incepe sa fie comercializat in acest an.

Noul Ford GT, la fel ca si cel care a fost produs in anii 2005 si 2006, are roti motrice spate si motor amplasat central. Pe noul Ford GT va debuta cel mai puternic motor EcoBoost de serie, care va produce peste 600 CP. Este vorba despre un V6 de 3,5 litri, supraalimentat cu doua turbine.

Masina are o celula din fibra de carbon pentru cei doi ocupanti pe care ii poate gazdui. Si celelalte materiale utilizate sunt foarte usoare, dar rezistente, cum ar fi aluminiul. Ford spune ca noul Ford GT va avea un raport putere/greutate foarte bun, urmand sa devina o referinta in industrie.

Mai aproape de lumina liniei de fabricatie este insa Ford Shelby Mustang GT350R. Litera R adaugata titulaturii desemneaza cea mai puternica declinare a vreunui Mustang. Masina beneficiaza de un motor V8 natural aspirat, de 5,2 litri, care dezvolta circa 500 CP si 542 Nm.

De asemenea, litera R adaugata dupa indicativul GT350 inseamna si ca masina a fost facuta mai usoara cu 59 kg prin renuntarea la bancheta spate, la instalatia de aer conditionat, la camera video de marsarier si la instalatia audio. Exista insa un Electronics Package, optional, care include aer conditionat automat cu reglare pe doua zone si sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch. Locurile din spate nu sunt disponibile sub nicio forma.

Ford Shelby Mustang GT350R este un alt model sport dintre cele 12 pe care Ford vrea sa le lanseze pana in 2020. Aceasta versiune de Mustang va fi comercializata doar in America de Nord, incepand cu a doua parte a acestui an.

Citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Detroit 2015

Lasa un comentariu