Acasa Romania LeasePlan Romania a avut afaceri de 42,2 milioane euro anul trecut si a ajuns sa administreze 10.400 vehicule

LeasePlan Romania a avut afaceri de 42,2 milioane euro anul trecut si a ajuns sa administreze 10.400 vehicule

de Vlad Barza

(sursa - LeasePlan)

Compania de leasing operational LeasePlan Romania a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 42,2 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de 2013, iar portofoliul a crescut cu 15%, depasind obiectivul de 10.000 de autovehicule aflate in administrare. Pentru anul 2015, compania estimeaza investitii de 46 de milioane de euro destinate achizitiei de autovehicule noi.


„Cifrele anului trecut sunt incurajatoare si au fost favorizate de usoara crestere inregistrata la nivel economic. Cresterea consumului a accelerat activitatea companiilor, iar acest lucru s-a resimtit si pe piata leasing-ului operational. Un alt aspect este trendul ascendent al pietei autovehiculelor noi din Romania, dar si faptul ca din ce in ce mai multe companii apeleaza la serviciile de administrare de flote”, spune Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan Romania.

Compania are in portofoliu 259 de clienti, dintre care  aproximativ 15% sunt clienti contractati in ultimele 6 luni ale anului trecut, iar domeniile preponderente sunt: energie, servicii financiare, FMCG, si industrie. Numarul de vehicule aflate in administrare este in prezent de 10.400.

Pentru 2015, LeasePlan estimeaza investitii de aproximativ 46 de milioane euro pentru achizitia de autovehicule, dar si pentru optimizarea produselor si serviciilor sale si dezvoltarea portofoliului de clienti.

LeasePlan este o companie olandeza care activeaza in domeniul leasing-ului operational si al managementului de flote auto pentru companii.  Are peste 6.500 de angajati, o flota de 1,3 millioane de autovehicule multi-brand si activeaza in 32 de tari.

Lasa un comentariu