Acasa Piata Auto Chinezii au cumparat peste 23 milioane de automobile noi anul trecut

Chinezii au cumparat peste 23 milioane de automobile noi anul trecut

de Vlad Barza

Great Wall Steed (sursa GWN)

Piata auto chineza ramane, de departe, cea mai mare din lume, vanzarile totalizand 23,5 milioane unitati anul trecut. Totusi, cresterile de ordinul zecilor de procente sunt de domeniul trecutului, estimarile pentru anul in curs indicand un avans de 7%.


In China, vanzarile de masini camionete si utilitare au crescut cu 1,5 milioane unitati anul trecut, adica +7%. In cea mai populata tara din lume sunt in total 22.000 de dealeri auto, iar datele asociatiei locale a industriei arata ca stocurile au ajuns la cel mai mare nivel din iunie 2012 incoace.

Piata auto chineza crestea cu 40-50% in anii cei mai buni (2008 si 2009), insa procentele s-au diminuat mult, fiind de 14% in 2013 si 7% anul trecut. Asociatia locala de profil estimeaza o crestere de 7% si anul acesta, ceea ce ar duce vanzarile totale la 25,1 milioane unitati.

Autoturismele au reprezentat 19,7 milioane unitati anul trecut, iar estimarile arata ca in 2015 se poate ajunge la 21,2 milioane unitati.

China are mari probleme cu poluarea si sapte dintre cele mai mari orase au restrictionat numarul de masini ce pot fi inmatriculate anual, in incercarea de a mai reduce proportiile dezastrului.

Nicio alta piata auto nu a crescut atat de mult in ultimul deceniu. In 2005 se vindeau sub 4 milioane de autoturisme noi.

Lasa un comentariu