Acasa Ford Noul Ford Focus RS vine in 2015. Pana in 2020 Ford vrea sa aiba o gama de 12 masini de inalta performanta

Noul Ford Focus RS vine in 2015. Pana in 2020 Ford vrea sa aiba o gama de 12 masini de inalta performanta

de Adrian Mitrea

Teaser Ford Focus RS 2015 (sursa - Ford)

Ford a confirmat lansarea noului Focus RS, cea mai performanta varianta a modelului compact Focus, a carui lansare va avea loc in 2015. De asemenea, americanii de la Ford au reorganizat echipele regionale de inginerie intr-o echipa globala denumita Ford Performance, care are ca scop sa aduca marcii, pana in 2020, un portofoliu de 12 masini de inalta performanta.

Noul Ford Focus RS va fi comercializat, in premiera, la nivel mondial. Astfel, acest model va fi disponibil in mai multe piete decat oricand.

Specificatii tehnice ale lui Focus RS nu au fost comunicate, dar este asteptat sa aiba circa 350 CP si tractiune integrala – conform speculatiilor aparute in presa.

Focus RS apare la patru ani de la lansarea celei de-a treia generatii Focus si aproape un an de la inceperea comercializarii versiunii restilizate a celei de-a treia generatii.

Aceasta masina va fi prima lansata sub noua organigrama. Ford Performance reuneste echipele RS, Ford SVT si Ford Racing, la nivel global, si functioneaza ca un laborator de inovatie si testare pentru crearea unor vehicule, piese si accesorii de inalta performanta.

Organizatia Ford Performance este condusa de Dave Pericak.

Logo Ford Perfomance (sursa - Ford)

Lasa un comentariu