Acasa Industrie Transformarea Mitsubishi: noul Lancer, bazat pe modele Renault-Nissan, iar L200 va fi livrat catre Fiat Chrysler Automobiles

Transformarea Mitsubishi: noul Lancer, bazat pe modele Renault-Nissan, iar L200 va fi livrat catre Fiat Chrysler Automobiles

de Adrian Mitrea

Mitshubishi Lancer Ralliart (sursa - 0-100.ro)

Doua noi modele Mitsubishi, printre care si inlocuitorul lui Lancer, vor fi bazate pe modele ale Aliantei Renault-Nissan si vor fi comercializate la nivel mondial, scrie Automotive News, citand anunturi ale companiilor implicate. Totodata, relatia dintre Mitsubishi si PSA Peugeot Citroen ramane neschimbata, iar grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va lua de la Mitsubishi un pick-up derivat din L200.

Primul care va veni pe piata va fi un sedan de clasa medie, bazat pe Renault Samsung SM 5 si Renault Latitude – care sunt, in linii mari, una si aceeasi masina. Acest model Mitsubishi de clasa medie va fi comercializat in SUA si Canada.

Al doilea model care va fi lansat este un sedan compact, inlocuitorul lui Lancer, care va fi vandut global. Inca se discuta daca acest sedan compact va fi un Renault sau un Nissan rebranduit. Insa, cel mai probabil, noul Lancer va avea baza de pornire noul Renault Fluence, asteptat sa apara pe piata in 1-2 ani, deoarece Nissan nu are un sedan compact dezvoltat pentru piata globala, iar din Pulsar este greu de crezut ca va fi derivat un sedan.

Prin aceasta miscare Mitsubishi renunta sa isi mai produca propriile modele compacte si se concentreaza pe SUV-uri. Inlocuitorul lui ASX va veni in 2016, iar modelul Pajero/Montero va avea un inlocuitor in 2018.

Parteneriatul cu PSA Peugeot Citroen, pentru care Mitsubishi furnizeaza crossover-e, ramane in picioare, in pofida noului acord cu Alianta Renault-Nissan.

Totodata, noua generatie a pick-up-ului Mitsubishi L200 va sta la baza unor camionete comercializate de grupul FCA in Europa si America Latina, din 2016. Noul Mitsubishi L200 este asteptat pe piata in 2015, cu prezentare oficiala spre finalul acestui an.

Lasa un comentariu