Acasa BMW VIDEO, FOTO: Noile BMW X5 M si BMW X6 M se prezinta

VIDEO, FOTO: Noile BMW X5 M si BMW X6 M se prezinta

de Adrian Mitrea

Noile BMW X5 M si BMW X6 M (sursa - BMW)

BMW prezinta a doua generatie pentru modelele de inalta performanta BMW X5 M si BMW X6 M, ambele cu motor de 575 Cai Putere (CP) si un timp de accelerare de 4,2 secunde pana la 100 km/h, cu transmisia automata cu 8 viteze (M Steptronic) in echiparea standard, a anuntat producatorul auto german.

BMW spune ca fiecare dintre cele doua modele consuma in medie 11,1 litri de benzina pentru 100 km parcursi si emit 258 grame CO2/km. Motorul este V8, de 4,4 litri, biturbo. Puterea maxima, de 575 CP, este livrata intre 6.000 si 6.500 rotatii pe minut (rpm).

Cuplul maxim, 750 Nm, este disponibil intre 2.200 si 5.000 rpm, deci pe o plaja de turatie foarte larga.

BMW X5 M si BMW X6 M vin standard cu jante de 20 inch, iar unele de 21 inch sunt oferite optional.

La fel ca si la generatiile trecute, cele doua modele beneficiaza de tractiune integrala xDrive. Primele generatii de X5 M si X6 M au marcat o premiera la BMW, acestea fiind primele SUV-uri cu performante M ale marcii bavareze.

Sistemul Launch Control vine standard, iar sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP/ESC), denumit DSC la BMW, are o functie MDM (M Dynamic Mode) care permite soferului sa faca mici derapaje controlate. In acest mod electronica masinii este limitata, dar intervine pentru a contracara subvirarea si supravirarea. Pentru circuit, exista posibilitatea de a decupla de tot sistemele electronice de stabilitate.

BMW X5 M

BMW X6 M

Lasa un comentariu