Acasa Honda Honda prezinta la Paris un concept de Civic Type R, cel mai puternic model al marcii

Honda prezinta la Paris un concept de Civic Type R, cel mai puternic model al marcii

de Vlad Barza

Honda Civic Type R Concept (sursa -Honda)

Honda va prezenta la Salonul Auto de la Paris (2-19 octombrie) un concept al celui mai puternic model al sau, Civic Type R. Masina care va fi lansata in 2015 are motor de 280 CP si va fi produsa in Anglia. Civic Type R a fost produsa pana in 2011, iar in toamna lui 2012 niponii au confirmat ca modelul va reveni in piata.


Honda spune ca modelul vine cu performante de neegalat, prin comparatie cu toate modelele anterioare ce au purtat sigla Type R – Civic, Integra, Accord si NSX.

Masina ajunge in sase secunde de la 0, la 100 km/h si va exista un mod foarte dinamic de condus numit +R. Apasand butonul +R de langa volan se imbunatatesc timpii de raspuns ai motorului, iar masina devine mai atletica si mai dinamica, in stilul unui automobil de curse. „Diferenta de caracter e imensa. Butonul +R este extrem: masina e ideala pentru condusul pe circuit si va fi apreciata de entuziastii condusului sportiv”, spun cei de la Honda.

Motorul turbo de 2.0 litri i-VTEC, cu o putere de minim 280 CP, stabileste noi standarde in ceea ce priveste puterea, cuplul si viteza de raspuns, spune compania care precizeaza despre Type R ca vine cu un motor de inalta turatie, pana la 7000 rpm, ce se imbina cu o noua cutie de transmisie cu 6 rapoarte

Puntea fata si sistemul de directie sunt optimizate pentru reducerea virarii induse de cuplu, iar masina vine cu un sistem inovator de amortizare adaptiva in patru puncte, pentru o manevrabilitate de exceptie.

Masina va fi produsa in Marea Britanie, la Swindon, din 2015.

Civic Type R a incetat sa mai fie comercializat din 2011, odata cu trecerea la normele Euro 5, la care motorul pe benzina aspirat de 2 litri si 200 Cai Putere (CP) al Type R n-a putut fi aliniat.

Honda Civic Type R concept 02 (sursa - Honda)

Honda Civic Type R concept 03 (sursa - Honda)

Honda Civic Type R Concept 04 (sursa - Honda)

Lasa un comentariu