Acasa Saloane Auto Toyota va prezenta la Paris conceptul C-HR care da indicii despre un viitor crossover al marcii

Toyota va prezenta la Paris conceptul C-HR care da indicii despre un viitor crossover al marcii

de Vlad Barza

Toyota C-HR (sursa - Toyota)

Toyota va prezenta la Salonul Auto de la Paris (2-19 octombrie) un concept numit C-HR cu care compania spune ca deschide o noua directie de design. Presa britanica sustine ca in varianta de serie masina va fi un crossover de clasa C numit Auris Cross, gandit a fi lansat in doi-trei ani.


Seful Toyota Europa admitea intr-un interviu recent pentru Automotive News ca designul marcii este prea „rational” si spunea ca  designul exterior trebuie sa fie mai atragator. El adauga ca modificarile trebuie sa fie substantiala, mai ales ca Toyota Europa a capatat puteri sporite pentru conceptia modelelor din clasele A, B si C.

CH-R, conceptul de clasa medie cu care japonezii vin la Paris, a fost creat de echipa de design aflata pe Coasta de Azur, in sudul Frantei, la studioul de la Antibes. Compania spune ca deschide cu C-HR o noua directie de design fiindca elemente ale acestei masini se vor regasi si pe modele viitoare.

Toyota nu a spus daca masina va fi produsa, insa prea britanica scrie ca e foarte posibil ca acest lucru sa se intample in 2017 si ca in serie masina se va numi Auris Cross si va fi plasata in gama sub RAV4, model ale carui vanzari au scazut in ultimii ani, sub presiunea concurentei.

Toyota va prezenta la Paris si versiunea europeana a masinii pe hidrogen (Toyota Fuel Cell Vehicle) care a mai fost prezentat sub forma de concept, insa designul a fost finalizat si modelul va fi lansat si in Europa, in 2015.

Toyota C-HR (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu