Acasa Ford UPDATE FOTO: Ford Craiova a inceput sa exporte motoare in Spania pentru noul Mondeo. Masina, prezentata in avanpremiera la Raliul Iasului

UPDATE FOTO: Ford Craiova a inceput sa exporte motoare in Spania pentru noul Mondeo. Masina, prezentata in avanpremiera la Raliul Iasului

de Adrian Mitrea

Ford Mondeo (sursa - Ford) 07

Uzina Ford din Craiova a inceput sa exporte motoare de 1,5 litri pe benzina, turbo (1.5 EcoBoost), in Spania, unde la Valencia este produsa noua generatie Mondeo. Modelul a fost prezentat in avanpremiera in Romania, la Iasi, cu ocazia Raliului Iasului, unde Ford este masina oficiala a evenimentului, prin dealerul local ATI Motors.

Preturile pentru noul Mondeo vor fi disponibile la sfarsitul acestei luni. Pentru inceput vor fi disponibile motoare diesel si pe benzina in combinatie cu tractiune fata, insa din 2015 Mondeo va putea fi comandat si cu tractiune integrala permanenta – o premiera pentru acest model.

Tot in 2015, un motor de 1,5 litri turbo diesel (1.5 TDCi) va inlocui motorul 1.6 TDCI – mai bine cunoscut in oferta Ford de ani de zile.

Iata cum se va prezenta gama de motorizari a noului Ford Mondeo:

  • 1.6 TDCi, 115 CP, transmisie manuala cu sase trepte – disponibil din noiembrie 2014
  • 1.5 TDCi, 120 CP, transmisie manuala cu sase trepte – disponibil din aprilie 2015
  • 2.0 TDCi, 150 CP, transmisie manuala cu sase trepte – disponibil din noiembrie 2014
  • 2.0 TDCi, 180 CP, transmisie manuala cu sase trepte – disponibil din noiembrie 2014
  • 2.0 TDCi, 210 CP, transmisie Powershift cu dublu ambreiaj si sase trepte – disponibil din aprilie 2015
  • 1.0 EcoBoost, 125 CP, transmisie manuala cu sase trepte sau automata cu sase trepte (nu Powershift) – disponibil din aprilie 2015
  • 1.5 EcoBoost, 160 CP, transmisie manuala cu sase trepte sau automata cu sase trepte (nu Powershift) – disponibil din noiembrie 2014
  • 2.0 EcoBoost, 203 CP, transmisie automata cu sase trepte (nu Powershift) – disponibil din noiembrie 2014
  • 2.0 EcoBoost, 240 CP, transmisie automata cu sase trepte (nu Powershift) – disponibil din noiembrie 2014

Livrarile de motoare 1.5 EcoBoost de la Craiova catre Valencia au demarat la inceputul acestei saptamani.

Interesant este ca noul Mondeo vine exclusiv cu faruri integrale cu LED, standard, neexistand deci faruri cu halogen sau cu xenon disponibile. O alta dotare interesanta a noului Mondeo sunt centurile de siguranta cu airbag-uri integrate in centurile de siguranta pentru locurile din spate (Inflatable Rear Seats Belts).

Clientii romani vor putea comanda noul Mondeo, versiunile in cinci usi si wagon (break), incepand cu finalul lunii septembrie, cand Ford Romania va initia de altfel campania de prelansare. O versiune sedan va fi lansata in 2015, insa doar cu motorizare hibrida (benzina+electric).

Un exemplar Ford Mondeo din generatie a patra – singurul din Romania – si culoare „Red Ruby” a fost prezentat in avanpremiera la Iasi si a condus, in seara zilei de joi, 4 septembrie, coloana oficiala a Raliului Iasului, cand organizatorii au marcat debutul oficial al evenimentului.

Ford 1.5 EcoBoost (sursa - Ford)

Instrumente de bord Ford Mondeo (sursa - 0-100.ro)

Interior Ford Mondeo (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu