Acasa Romania Noua Toyota Aygo a fost lansata in Romania de la 9.237 euro cu TVA

Noua Toyota Aygo a fost lansata in Romania de la 9.237 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Toyota Aygo 2014 (sursa - Toyota)

A doua generatie a masinii de clasa A Toyota Aygo a fost lansata oficial in Romania si porneste de la 9.237 euro cu TVA pentru versiunea cu trei usi, iar versiunea cu cinci usi pleaca de 9.547 euro cu TVA, fiind deci cu 310 euro mai scumpa. Masina vine cu o singura motorizare, 1.0 VVT-i, cu trei cilindri si 68 Cai Putere (CP), cuplabila la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte.

Mai mult de 10 elemente constructive pot fi inlocuite cu variante de diferite culori sau forme, permitand clientilor crearea propriei variante Aygo.

Pe versiunile de top exista un sistem multimedia x-touch cu ecran tactil de 7 inch si capabilitate MirrorLink pentru smartphone-uri, care permite utilizarea unor functii ale telefonului prin intermediul ecranului masinii.

Din punct de vedere al echiparilor, inca din standard, noul Aygo vine cu sistem audio cu radio AM/FM si intrari USB si AUX, faruri cu lumini de zi (DRL) cu LED, sistem de control al stabilitatii vehiculului (VSC) si de sistem de asistenta la pornirea in rampa (HAC).

Varianta „x-play” se afla in centrul strategiei de gama a noului Aygo. Aceasta versiune formeaza baza pentru toate variantele de personalizare, constituind totodata fundatia editiilor speciale „x-cite”, „x-clusiv”.

In Romania, pe langa cele mentionate mai sus, noua Toyota Aygo se comercializeza cu o garantie de 5 ani sau 160.000 km (primul eveniment atins) si cu Toyota Eurocare, programul de asistenta rutiera valabil in toata Europa.

Noua Toyota Aygo are 3.455 mm lungime, 1.615 mm latime, 1.460 mm inaltime si un ampatament de 2.340 mm. Masa proprie este de 840-890 kg (in functie de dotari), iar volumul portbagajului de 168 litri.

Motorul de 1 litru pe benzina consuma in medie 4,1 litri/100 km si emite 95 g CO2/km. Acceleratia pana la 100 km/h dureaza 14,2 secunde, iar viteza maxima este 160 km/h.

Prima generatie Aygo a fost lansata in 2005, fiind primul model Toyota din segmentul masinilor mici de uz urban si rezultatul unui nou joint-venture cu PSA, cu vehicule proiectate special pentru piata europeana, produs la noua uzina TPCA din Kolin, Republica Ceha. Modelul original Toyota a avut vanzari de peste 760.000 unitati in toata Europa.

Lasa un comentariu