Acasa Jaguar VIDEO: Jaguar Land Rover prezinta conceptul unui parbriz virtual

VIDEO: Jaguar Land Rover prezinta conceptul unui parbriz virtual

de Adrian Mitrea

Jaguar Land Rover Virtual Windscreen (sursa - Jaguar Land Rover)

Grupul auto britanic Jaguar Land Rover prezinta conceptul unui parbriz virtual, adica unul pe care sunt proiectate informatii multiple si transforma clasicul parbriz in unul foarte modern care aminteste de ceea ce putem experimenta in jocurile video. Jaguar Land Rover spune ca tehnologia acestui parbriz ajuta la condusul pe drumurile publice si pe circuit.

Pe langa elementele grafice futuriste prezente pe noul parbriz, Jaguar Land Rover spune ca tot mai multe comenzi ale masinii se vor face prin gesturi, utilizand tehnologia E-Field Sensing.

Un telefon mobil modern poate detecta degetul utilizatorului de la 5 mm distanta, in timp ce tehnologia Jaguar Land Rover poate avea un camp de detectare de pana la 15 cm, spune producatorul auto britanic. Asfel, senzorii din masina vor putea sa masoare si sa interpreteze cu precizie gesturile soferului.

“Controlul prin gesturi a devenit deja o forma acceptata de a controla orice, de la televizor pana la console de jocuri. Urmatorul pas logic este sa controlam diverse functii ale masinii. Am identificat care functii trebuie in continuare controlate prin comutatoare si care pot fi controlate prin gesturi, utilizand senzori atent calibrati”, a declarat Wolfgang Epple, director de cercetare si tehnologie la Jaguar Land Rover, intr-un comunicat de presa.

Dincolo de parbrizul virtual si comenzile prin gesturi, Jaguar Land Rover a dezvoltat si o tehnologie care inlocuieste oglinzile retrovizoare cu camere video, iar in panoul cu instrumente sunt proiectate imagini 3D, astfel incat soferul sa poata aprecia corect distantele dintre masina lui si celelalte care vin spate sau lateral.

Lasa un comentariu