Acasa Industrie Renault a inceput sa produca noile Logan si Sandero si in uzina rusa Togliatti

Renault a inceput sa produca noile Logan si Sandero si in uzina rusa Togliatti

de Adrian Mitrea

Renault Symbol 2013 (sursa - Renault)

Renault a inceput sa produca in Rusia, la Togliatti, noile Logan si Sandero, pentru piata locala, aceasta dupa ce unitatea de productie a Renault din Moscova a ajuns la capacitate maxima si este nevoie si de utilizarea facilitatilor de fabricatie ale AvtoVAZ (producatorul marcii Lada) din Togliatti pentru a satisface cererea, scrie La Tribune, citand surse din interiorul companiilor.

In Rusia automobilele Logan, Sandero, Duster si toate celelalte cunoscute de noi sub marca Dacia sunt comercializate sub marca Renault, avand si anumite dotari specifice pietei. In cazul Duster este vorba despre cutie de viteze automata si motor pe benzina mai mare, de 2 litri.

AvtoVAZ produce deja vehicule din programul Entry al Aliantei Renault-Nissan, sub marca Lada. Lada Largus este un Logan din prima generatie, redenumit si cu mici modificari estetice. De asemenea, AvtoVAZ mai asambleaza si Nissan Sylphy.

La fal ca in multe alte uzine din lume, la AvtoVAZ supracapacitatea de productie este o problema, iar forta de munca este prea mare in raport cu cererea din piata. La sfarsitul anului trecut lucrau 65.891 persoane la AvtoVAZ, efective de personal mostenite din perioada sovietica. De asemenea, pentru anul trecut AvtoVAZ a postat pierderi de 161 milioane euro.

Piata auto din Rusia a scazut cu 5% anul trecut, in timp ce vanzarile marcii Lada s-au dus in jos cu 15%. Marca Renault s-a descurcat insa mult mai bine, iar vanzarile marcilor Renault si Lada s-au dus in jos cu 5%, la fel ca piata. Cota de piata a marcii Lada este de 15,8% (18,3% in 2012), a Renault este de 7,8% si a Nissan de 6,8%.

Inca din iulie 2013, acum un an, 0-100.ro si HotNews.ro au relatat despre pregatirea productiei in Rusia pentru noi modele. Poti reciti articolul AICI.

De asemenea, pe larg despre criza Lada si solutiile de salvare poti citi AICI.

Lasa un comentariu