Acasa Daimler Daimler discuta cu Grupul Renault pentru a folosi Centrul Tehnic Titu pentru teste

Daimler discuta cu Grupul Renault pentru a folosi Centrul Tehnic Titu pentru teste

de Adrian Mitrea

Pista de la RTR Titu (sursa - HotNews.ro)

Daimler este in negocieri avansate cu Grupul Renault pentru ca firma germana sa poata folosi pentru teste Centrul Tehnic Titu din Romania. Oficialii Daimler au vizitat Titu, stiu bine locul si vor lua o decizie in perioada urmatoare, potrivit lui Nicolas Maure, directorul general al Grupului Renault Romania.

„In ceea ce priveste ingineria, avem discutii cu Daimler pentru a vedea cum folosim Titu. Acum discutiile continua si este posibil sa cooperam intr-o zi pentru a folosi si ei Titu. Au vizitat, stiu locul. (…) Discutiile au demarat acum un an, dar stiti cum este… pentru astfel de decizii e nevoie de timp. Pe masura ce vom avea noutati pe subiect revenim si va comunicam”, a declarat Maure, intr-o discutie restransa cu presa, dupa lansarea editiei aniversare „Logan 10 ani”.

In aprilie 2010, seful Dacia si al Grupului Renault Romania de la acea vreme, Jerome Olive, spunea in exclusivitate pentru 0-100.ro ca Uzina Mecanica Dacia ar putea furniza in viitor cutii de viteze pentru Daimler. Noutati despre acest subiect nu au mai aparut in presa.

„Deocamdata, Mioveni nu joaca un rol important in cooperarea dintre Alianta Renault-Nissan si Daimler. Dupa cum stiti, primul element al cooperarii este Renault Kangoo adaptat la cerintele estetice ale Daimler, denumit Citan. (…) Al doilea element este sa vindem motoare celor de la Daimler, in special motoare diesel mici. (…) Al treilea pas este proiectul comun Renault Twingo – Daimler smart, care este aproape dezvaluit publicului. (…) Momentan, de la Mioveni nu trimitem transmisii catre Daimler, dar Mioveni furnizeaza transmisii pentru Nissan”, a spus Maure.

Intrebat daca motoarele 0.9 TCe produse la Mioveni echipeaza noul Renault Twingo si noul smart ForFour, oficialul Renault a raspuns evaziv si a zambit: „Nu, sunt motoare cu 3 cilindri”.

Pe larg despre Centrul Tehnic RTR Titu poti citi AICI.

Lasa un comentariu