Acasa Romania Toyota Yaris si Toyota Urban Cruiser vandute in Romania, subiectul unei rechemari in service de mari proportii

Toyota Yaris si Toyota Urban Cruiser vandute in Romania, subiectul unei rechemari in service de mari proportii

de Adrian Mitrea

Toyota Urban Cruiser (sursa - 0-100.ro)

Posibile defectiuni la volan afecteaza 4.433 automobile Yaris si Urban Cruiser vandute in Romania, acestea fiind rechemate in service pentru reparatii. Totodata, o alta campanie de rechemare in service vizeaza versiunile cu trei usi ale modelului Yaris, 67 de unitati, de data aceasta fiind insa vorba despre posibile probleme la scaune.

„Din cauza prinderii necorespunzatoare a suportului coloanei de volan, o fisura se poate dezvolta in suportul de prindere, daca volanul este frecvent fortat in pozitiile maxime. Daca vehiculul este in continuare utilizat in aceste conditii, coloana de volan se poate deplasa de la pozitia sa fixa”, a anuntat Toyota Romania.

Aceasta posibila problema a fost identificata la 4.433 masini Yaris si Urban Cruiser, cele mai multe fiind insa Yaris, deoarece Urban Cruiser a avut vanzari foarte slabe in Romania.

Operatiunea de reparatie dureaza intre doua si patru ore si consta in inlocuirea suportului de prindere a barei de ranforsare a coloanei de volan.

In ceea ce priveste cele 67 de unitati Yaris cu trei usi rechemate, Toyota spune ca arcul folosit in mecanismul de blocare a pozitiei orizontake a scaunului soferului si cel al pasagerului se poate rupe.

„Acest lucru se intampla daca scaunul este reglat frecvent in diferite pozitii. Daca acest arc se rupe, scaunul nu mai poate fi blocat in pozitia dorita, iar in cazul in care vehiculul este condus astfel, in eventualitatea unui accident, scaunul se poate deplasa”, noteaza Toyota.

In acest caz reparatia dureaza 1,5 ore si consta in inlocuirea sinelor de ghidaj a scaunelor.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Hyundai, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu