Acasa Harley-Davidson FOTO: Harley-Davidson a lansat trei noi motociclete in Romania

FOTO: Harley-Davidson a lansat trei noi motociclete in Romania

de Adrian Mitrea

Harley-Davidson Super Low (sursa - Harley-Davidson Bucuresti)

Harley-Davidson a lansat trei noi motociclete in Romania, Low Rider, SuperLow 1200T si Street Bob Editie speciala, marcand astfel cea mai mare lansare de modele noi din toata istoria de 110 ani a brandului. Aceste trei modele sunt lansate dupa ce in 2013 a fost adus pe piata moelul H-D Street 750 si a demarat programul Rushmore, care presupune lansarea a opt noi motociclete in constructia carora se tine cont mai mult ca niciodata de opiniile clientilor.

Modelul Low Rider are o istorie care incepe in 1977. Astazi, atitudinea cutezatoare din acele timpuri revine in prim-plan, legendarul nume Low Rider fiind reutilizat, de aceasta data pentru o motocicleta complet noua, conceputa pentru deplasari scurte. Detaliile cromate ale farului, fimisajul negru mat si rotile cu jante de aluminiu, sunt elemente de design emblematice, preluate de la modelul Low Rider original. Puterea deosebita a trenului de rulare Twin Cam 103 este confirmata de pornirea cu un zgomot specific, ragusit, amplificat de racordurile curbate care alimenteaza teava de esapament de tipul 2 in 1. Suspensia este calibrata pentru confort permanent si manevrare precisa, iar franele frontale cu discuri duble asigura o eficienta adecvata la oprire. Noile modele de scaun reglabil si ghidon sunt concepute pentru a fi potrivite mai multor tipuri utilizatori. Sistemul extins de accesorii autentice ofera multiple posibilitati de personalizare.

Modelul SuperLow 1200T combina sasiul suplu cu trasaturi esentiale pentru drumuri lungi si capacitatea de a calatori cat mai departe. Parbrizul detasabil, coburii cu posibilitate de incuiere si anvelopele de cursa lunga Michelin Scorcher 11T sunt dotari standard. Pe langa acestea, se pot atasa suporturi detasabile pentru accesorii si spatare pentru spate, pentru o mai buna personalizare. Scaunul nou si sistemul ergonomic sunt concepute special pentru a asigura confortul calatorilor in timpul drumurilor lungi. SuperLow 1200T are motor Evolution V-Twin de 1.200 cmc.

Street Bob Editie speciala pastreaza esenta fundamentala si neatinsa a unei motociclete Big Twin Street Bob si revine pentru anul 2014 cu o serie de trasaturi noi, asigurand si mai multa putere si stil pentru utilizatorii de Harley-Davidson din intreaga lume. Potrivit programului de personalizare a fabricatiei Harley-Davidson, aceasta noua motocicleta este disponibila numai pentru anumite piete, inclusiv cele din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Street Bob Editie speciala valorifica la maximum spiritul nonconformist de personalizare Harley-Davidson, are motor de 1.690 cmc, jante din aliaj usor cu cinci spite si vopsea in doua tonuri, cu elemente grafice. De asemenea, noul model pastreaza toate caracteristicile vizuale importante ale motocicletei Big Twin, inclusiv aparatoarea spate ingusta, rezervorul de combustibil Fat Bob si trenul de rulare vopsit in negru. Ghidonul drept, tip drag, inlocuieste ghidonul normal si asigura un profil mai jos al motocicletei, in timp ce saua Badlander cu doua locuri inlocuieste saua cu un singur loc si ofera o linie uniforma, neteda, de la rezervorul de combustibil si pana la aripa spate.

Cele trei noi modele au fost lansate in Romania sambata, 26 aprilie, in cadrul evenimentului American Spring Barbeque, la care au participat membri ai comunitatii Harley-Davidson din Romania (Harley Owners Group Bucuresti / HOG) si reprezentanti ai presei.

Motocicletele Harley-Davidson sunt reprezentate in Romania printr-un showroom de 500 mp, pe doua niveluri, amplasat in zona comerciala Baneasa. Activitatea oficiala pentru Harley-Davidson in Romania a demarat in anul 2007, cand compania Automotive Trading Services (ATS) a fostului premier Calin Popescu Tariceanu a inceput sa reprezinte oficial marca pe piata locala. De la inceputuri si pana in prezent directorul general al Harley-Davidson Bucuresti este Bogdan Bucurescu, finul lui Tariceanu.

Vanzarile de motociclete Harley-Davidson in Romania nu sunt semnificative ca volume, insa treptat s-a creat in jurul marcii o comunitate impresionanta, dupa cum se poate vedea si in fotografiile de la evenimentul de lansare.

Harley-Davidson Bucuresti American Spring Barbeque

Harley-Davidson Dyna Low Rider

Harley-Davidson Sportster Super Low

Harley-Davidson Dyna Stret Bob Special edition

Lasa un comentariu