Acasa Audi Audi TT offroad concept prefigureaza un rival pentru BMW X4

Audi TT offroad concept prefigureaza un rival pentru BMW X4

de Adrian Mitrea

Audi TT offroad concept (sursa - Audi)

Daca pana acum Audi TT insemna un coupe si roadster, in curand va deveni o adevarata familie de modele, iar conceptul Audi TT offroad da indicii clare in acest sens. Cu dimensiuni compacte, patru portiere si forma de coupe, acest concept prefigureaza un rival pentru BMW X4 sau, cine stie, poate chiar pentru un potential BMW X2.

Audi TT offroad concept este expus la Salonul Auto de la Beijing (21-29 aprilie) si “da indicii despre cum ne putem imagina un nou model in familia TT”, dupa cum spune Ulrich Hackenberg, membru in boardul de management al Audi, responsabil de dezvoltare tehnologica.

Conceptul beneficiaza de propulsie hibrida, cu motor termic pe benzina si doua electrice, avand o putere totala de 408 CP si un cuplu maxim de 650 Nm. Luat singular, motorul termic de 2 litri (2.0 TFSI) dezvolta 291 CP si 380 Nm. Aceste specificatii ii asigura masinii un sprint pana la 100 km/h in 5,2 secunde. In mod pur electric poate rula pana la 50 km.

Un detaliu interesant este ca o baterie litiu-ion cu opt celule este amplasata inaintea puntii fata, contribuind la echilibrarea masinii si la o distributie a maselor 54:46.

Un alt detaliu tine de bordul virtual, denumit Audi virtual cockpit, care este de fapt un ecran TFT ingust, de 12,3 inch diametru, capabil sa reproduca instrumente de bord si informatii utile pentru sofer intr-un format 3D. Acest bord este deja in echiparea noului Audi TT.

Audi TT offroad are 4,39 m lungime, 1,85 m latime, 1,53 m inaltime si un ampatament de 2,63 m.

Audi este al doilea producator auto premium din lume, dupa BMW, cu 1,575 milioane automobile vandute in 2013 (+8,3%).

Lasa un comentariu