Acasa Land Rover VIDEO: Land Rover Discovery Sport va fi lansat in 2015 si va inlocui Freelander

VIDEO: Land Rover Discovery Sport va fi lansat in 2015 si va inlocui Freelander

de Adrian Mitrea

Gerry McGovern si Land Rover Discovery Vision Concept (sursa - Land Rover) 01

Land Rover a anuntat ca va lansa in 2015 primul automobil din familia de modele Discovery, care se va numi Land Rover Discovery Sport. Acest model va inlocui actualul Freelander si este bazat pe conceptul Discovery Vision.

“Sunt mandru sa confirm numele care va face din Discovery o familie de vehicule, pentru prima data. Se va numi Discovery Sport si va fi pus in vanzare in 2015”, a declarat Gerry McGovern, directorul de design si creatie al Land Rover, in discursul sau tinut in deschiderea Salonului Auto de la New York (18-27 aprilie).

“Va fi cel mai versatil si capabil SUV din segmentul sau si este prima transpunere in realitate a Discovery Vision Concept dezvaluit aici in Neww York”, a adaugat McGovern.

Conceptul dispune de faruri cu laser, control prin gesturi ale sistemului multimedia, “capota transparenta”, o tehnologie de scanare cu laser a terenului si chiar control prin telecomanda al vehiculului, ca si cum ar fi o masina de jucarie. Producatorul auto britanic spune ca acest control prin telecomanda, posibil la viteze foarte mici chiar si cand soferul nu se afla in habitaclu, este foarte util cand vrei sa cuplezi o remorca, sa parchezi intr-un loc ingust sau sa parcurgi un teren foarte dificil in off-road.

Daca pana acum Discovery era un model singular in gama Land Rover, odata cu aceasta noua generatie este anuntata o familie de modele Discovery.

Conceptul care prefigureaza lansarea lui Discovery Sport dispune de sapte scaune, reglabile electric, iar reglajele se pot face inclusiv din meniul sistemului multimedia. Astfel, masina poate fi configurata dupa preferinte mai usor si poate deveni din automobil de familie in limuzina cu patru locuri. Pielea care imbraca scaunele, Foglizzo, poate fi spalata si este rezistenta la apa si ulei.

Gerry McGovern si Land Rover Discovery Vision Concept (sursa - Land Rover) 02

Lasa un comentariu