Acasa Curiozitati Ferrari va construi in Spania primul sau parc de distractii din Europa, cu o investitie de 100 milioane euro

Ferrari va construi in Spania primul sau parc de distractii din Europa, cu o investitie de 100 milioane euro

de Vlad Barza

Ferrari Land (sursa - Ferrari)

Ferrari va avea din 2016 langa Barcelona primul sau parc tematic european in care se va gasi si un montagne-rousse, un hotel si simulatoare de condus. Investitia va fi de 100 milioane euro, iar Ferrari are deja un parc de distractii in Abu Dhabi, dorind sa mai construiasca inca unul in Asia.

Ferrari Land va fi construit in statiunea PortAventura din sudul Barcelonei pe o suprafata de 75.000 mp si va avea cel mai inalt si rapid roller-coaster vertical din Europa, dar si un hotel cu 250 de camere. In parc vor exista si simulatoare de condus ale marcii „Calutului cabrat”.\

Investitia de 100 milioane euro va fi in mare parte a fondului de investitii Investindustrial care detine 40% din Aston Martin si a avut tangenta cu domeniul auto.

Investindustrial a preluat acum cinci ani parcul de distractii PortAventura care a devenit cel mai vizitat din zona Mediteranei, dupa investitii de 125 milioane euro. Acum statiunea este vizitata de patru milioane de turisti anual, din care peste jumatate sunt din afara Spaniei.

Spania a fost aleasa tocmai fiindca statiunea era dezvoltata si are un numar mare de vizitatori. Se estimeaza ca datorita parcului tematic Ferrari numarul de vizitatori la PortAventura va creste cu 500.000/an.

Ferrari vrea sa deschida inca un parc tematic in afara Europei si spune ca a primit numeroase propuneri. Compania nu a spus unde vrea sa-l deschida, insa sursele spun ca va fi tot in Asia unde exista un parc in Abu Dhabi.

Ferrari Land (sursa - Ferrari)

Lasa un comentariu