Acasa Foto FOTO: Prezentat in premiera la Geneva, Suzuki Celerio ajunge in Romania pe final de 2014

FOTO: Prezentat in premiera la Geneva, Suzuki Celerio ajunge in Romania pe final de 2014

de Adrian Mitrea

Suzuki Celerio (sursa - newspress.co.uk)

Gama Suzuki primeste un nou membru, Celerio, care vine sa inlocuiasca modelul Alto. Suzuki Celerio este expus in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), iar pe piata locala va fi lansat pe final de 2014, potrivit Suzuki Romania.

Celerio poate fi echipat cu doua variante de motor, K10B si K10C, cu trei cilindri, avand o capacitate cilindrica de 1 litru. Exista optiunea unei cutii de viteze manuale cu cinci trepte si a uneia automatizate (Auto Gear Shift) tot cu cinci viteze.

Echiparea standard include 6 airbag-uri, ESP, monitorizarea presiunii in pneuri si hill-hold control.

Prin lungimea sa de 3,6 metri, Celerio se plaseaza in partea superioara a clasei A, avand si un portbagaj incapator pentru segmentul sau (254 litri).

Pentru un aer modern Celerio poate fi vopsit in culori noi pentru gama Suzuki: Cerulean Blue Pearl Metaliic, Sunshine Yellow Pearl Metallic si Raspberry Pink Pearl Metallic. La interior se remarca materialul de pe scaune cu buline albastre sau galbene, restul ambiantei fiind dominata de negru.

Suzuki Alto care isi va termina cariera in Europa este un model foarte longeviv in gama Suzuki si este cunoscut pentru fiabilitatea sa. Prina generatie a fost lansata in 1979 si au fost in total sapte generatii, a treia generatie fiind cea care a stat la baza lui Daewoo Tico.

Cand va ajunge in showroom-uri, Suzuki Celerio va concura pe piata cu modele precum tripleta Volkswagen up!, Skoda Citigo si Seat Mii (versiunile cu cinci usi).

Lasa un comentariu