Acasa Saloane Auto Apple integreaza iOS in sistemele de divertisment ale masinilor Ferrari, Mercedes-Benz si Volvo

Apple integreaza iOS in sistemele de divertisment ale masinilor Ferrari, Mercedes-Benz si Volvo

de Vlad Barza

(sursa - Apple)

Apple a anuntat inaintea deschiderii Salonului Auto de la Geneva (6-16 Martie) serviciul CarPlay, initiativa lansata inmpreuna cu trei constructori auto, prin care o versiune de iOS este integrata in sistemul de infotainment al masinilor si un buton de activare pentru asistentul Siri va fi plasat pe volan. Functii precum Apple Maps vor putea fi controlate de pe un ecran tactil prezent pe bord, iar primele trei companii auto care vor adopta CarPlay sunt Ferrari, Mercedes-Benz si Volvo, alte 13 urmand curand.

iPhone-ul va putea fi conectat la sistemul de divertisment al masinii, iar functii precum Maps pot fi accesate de pe un ecran tactil plasat pe bord. Apple a anuntat in iunie 2013 initiativa „iOS in the Car” si acum a venit cu produsul final denumit CarPlay prin care utilziatorii de iPhone pot sa-si conecteze dispozitivul la sistemul de divertisment al masinii si pot folosi din interfata nativa a masinii functiile Apple cu care sunt obisnuiti pe smartphone.

Apple si-a propus de mult timp integrarea cu sistemele media din diversele vehicule, iar CarPlay este un mare pas inainte. Sistemul este contruit in jurul asistentului vocal Siri, la masinile cu CarPlay urmand a fi plasat pe volan un buton de activare si dezactivare pentru Siri.

Apple spune ca integrarea foarte buna cu Siri permite soferului sa faca o multime de lucruri fara sa-si ia ochii de la drum: ii pot fi citite mesajele, poate dicta altele si le poate trimite fara a se uita pe ecranul din bord, iar directiile ii vor fi indicate cu voce tare de aplicatia Maps.

Pentru inceput CarPlay va fi prezent pe modele de la  Ferrari, Mercedes-Benz si Volvo, insa vor intra in curand in joc si alte companii: BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai , Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citren, Subaru, Suzuki si Toyota.

CarPlay va fi parte a unui update de iOS si va fi compatibil pentru inceput cu iPhone-uri cu conectivitate Lightning (modelele iPhone 5, 5S, and 5C). In afara de aplicatii precum iTunes Radio vor fi disponibile si alte aplicatii de streaming precum Spotify, Beats Radio, iHeartRadio si Stitcher.

Lasa un comentariu