Acasa Foto FOTO: Volkswagen aduce la Geneva conceptul T-ROC ce da indicii despre un nou SUV compact

FOTO: Volkswagen aduce la Geneva conceptul T-ROC ce da indicii despre un nou SUV compact

de Vlad Barza

Volkswagen T-ROC Concept (sursa - Volkswagen)

Volkswagen prezinta la Salonul Auto de la Geneva (6-16 martie) un concept de SUV compact, numit T-ROC, care se plaseaza intre Taigun si Tiguan ca dimensiuni. Presa scrie ca lansarea ar putea fi in 2017, cu un an inainte urmand sa fie adus pe piata SUV-ul Taigun. Concurentii lui T-ROC vor fi Nissan Juke, Opel Mokka si Renault Captur.

Conceptul T-ROC este construit pe platforma MQB a Grupului, care sta la baza unor modele precum Volkswagen Golf si Audi A3. Ca si dimensiuni are 4,17 metri lungime, ceea ce inseamna cu 29 cm mai putin decat Tiguan. Pe concept se gaseste motorul turbo diesel de 2 litri, de 182 CP, de pe Volkswagen Golf GTD.

E de asteptat ca in trei-patru ani Volkswagen sa aiba cinci SUV-uri in gama, datorita lansarii Taigun, T-ROC si Cross Blue.

Propulsorul permite SUV-ului sa ajunga in 6,9 secunde de la 0 la 100 km/h, iar viteza maxima trece de 200 km/h. Presa britanica scrie ca modelul, care ar urma sa aiba multe elemente tehnice comune cu Audi Q1, ar putea fi construit in Spania.

Lasa un comentariu