Acasa Romania Valul rechemarilor in service pentru Toyota Prius ajunge si in Romania: 63 de unitati vizate. Aygo este rechemat si el

Valul rechemarilor in service pentru Toyota Prius ajunge si in Romania: 63 de unitati vizate. Aygo este rechemat si el

de Adrian Mitrea

Toyota Prius (sursa - 0-100.ro)

Toyota Romania recheama in service modele 63 de automobile Prius, din cauza functionarii defectuoase a sistemului de propulsie hibrid, precum si cinci exemplare Aygo vandute in Romania deoarece o sudura puntii spate poate ceda.

„Invertorul este parte a sistemului hibrid ce echipeaza modelul Prius, care contine mai multe componente electronice. Din cauza unor caracteristici ale programului de gestionare, unele componente se pot supraincalzi daca masina este condusa pe autostrada, ducand la aprinderea unor martori din tabloul de bord. In aceste cazuri vehiculul va intra intr-un mod de avarie, ceea ce va duce la reducerea puterii sistemului hibrid, masina putand fi totusi condusa o anumita distanta. In cazuri exceptionale calculatorul sistemului hibrid se poate reseta, cauzand oprirea motorului, ceea ce duce la oprirea vehiculului in timpul conducerii, astfel crescand riscul unui accident”, spune Toyota.

Sistemul hibrid va fi reprogramat, operatiune care va dura circa 45 de minute si va fi gratuita. La nivel mondial 1,9 milioane unitati Prius sunt afectate de acest recall.

Cele cinci Aygo sunt rechemate deoarece exista posibilitatea ca o sudura a puntii spate sa nu fie suficienta, iar in cele mai grave situatii se poate desprinde legatura dintre puntea spate si caroseria autovehiculului. Daca acest lucru se intampla, conducatorul auto poate intampina dificultati in a controla vehiculul, a anuntat Toyota.

In Europa nu au fost inregistrate incidente, iar producatorul ia aceasta masura pentru a preveni eventuale neplaceri ale clientilor si situatii periculoase pentru acestia.

Verificarea puntii dureaza 30 de minute, iar daca va fi necesara si inlocuirea va fi nevoie de 3,5 ore.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an se numara Mitsubishi, Nissan si Mercedes-Benz.

Toyota Aygo Facelift 2012 (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu